Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Juniori Žugec i Rabić probijaju led na EP-u u Mersinu

Dvojica specijalista za konja s hvataljkama u ponedjeljak su uspješno odradili podij trening, a isto se nadaju ponoviti i danas.

Objavljeno 09.12.2020
Darija Kovačić

Hrvatski juniorski reprezentativci Mateo Žugec (GK Vindija) i Liam Rabić (ZTD Hrvatski Sokol) današnjim nastupom u kvalifikacijama otvaraju Europsko prvenstvo u Mersinu. Dvojica specijalista za konja s hvataljkama u ponedjeljak su uspješno odradili podij trening, a isto se nadaju ponoviti i danas.

– Veliki kamen je pao sa srca nakon što smo prvi dan po dolasku u Tursku svi odradili test na COVID i pokazalo se da smo svi negativni i da možemo nastaviti s daljnjim natjecanjem. Podij trening je dobro prošao, bilo je sitnih grešaka, pri saskoku i pri škarama, ali zadovoljan sam izvedbom. Sve se te greškice daju riješiti i popraviti u srijedu. Trenutno sam na 70-80% svoje maksimalne forme, zato što sam imao problema sa zglobom ruke, ali za sada je OK, nadam se da će zglob izdržati  nada se Mateo, 18-godišnjak koji je prošle godine na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Györu bio peti, a 2018. pak u finalu juniorskog EP-a 6.

Liam Rabić koji će u Mersinu u četvrtak proslaviti 17. rođendan, nastupiti će na svom tek drugom velikom natjecanju u karijeri, nakon što je prošle godine bio član hrvatske reprezentacije Europskom olimpijskom festivalu mladih u Bakuu. Finale u Turskoj bilo bi zasigurno savršen rođendanski poklon.

– Ja se nisam previše zabrinjavao testovima na COVID, zato što se stvarno super osjećam. A to je pokazao i podij trening koji je odlično prošao. Stvarno sam u dobroj formi i mislim da će i u kvalifikacijama sve dobro proći – rekao je Liam.

Hrvatski juniori nalaze se u 2. subdiviziji i njihov nastup je na programu iza 13 sati po hrvatskom vremenu. Konačan rasplet kvalifikacija juniora znati ćemo oko 18.45 po hrvatskom vremenu.

Podsjetimo, juniorskim EP-ima u muškoj sportskoj gimnastici Hrvatska je do sada ima 13 finala i 2 osvojene medalje na parteru – srebro Filipa Udea u Ljubljani 2004. i broncu Andreja Korosteljeva u Montpellieru 2012. Mateo i Liam u Mertinu imaju veliku priliku „doraditi“ ove brojke…

Sve informacije o EP-u možete pronaći na poveznici:

https://www.europeangymnastics.com/event/2020-european-championships-mens-artistic-gymnastics-new-location/overview

livestream kvalifikacija i juniorskih finala: http://gymtv.online/user/

livestream seniorskih finala: https://www.eurovisionsports.tv/europeangymnastics/

live scoring: http://gymtv.online/user/

Hrvatska radio televizija u nedjelju prenosi pojedinačna finala.

Tagovi: hrvatski juniorski reprezentativci, juniori, liam rabić, mateo žugec, muška gimnastika, muška sportska gimnastika, natjecanje, reprezentacija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE