Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

WAG

Jutarnji: Kako je slučajni zahvat postao mainstream

Prenosi Jutarnji.hr

Objavljeno 08.06.2018
Alan Srčnik

Kako prenosi Jutarnji.hr … Prošlo je 56 godina od prvog povećanja grudi silikonskim implantatima. Danas je povećanje grudi druga najpopularnija metoda kozmetičke kirurgije diljem svijeta, odmah iza liposukcije. Samo se 2014. godine 1,8 milijuna žena podvrgnulo tom zahvatu, a brojke samo rastu.

Osim SAD-a, gdje je povećanje grudi između 1997. i 2013. skočilo za 210 posto, vjerojatno ne postoji nijedna druga zemlja na svijetu toliko ovisna o grudima kao što je Venezuela, u kojoj je čak nestašica implantata. U zemlji koja broji nešto više od 30 milijuna ljudi, godišnje oko 40 tisuća žena poveća grudi.

Vratimo se unatrag, negdje u proljeće 1962. godine, kada je Timmie Jean Lindsey, majka šestero djece, legla na operacijski stol u jednoj teksaškoj bolnici. U iduća dva sata njezine grudi postale su veće za jedan broj, pa su dosadašnje B košarice postale C, što je obilježilo povijest kad je moderno povećanje grudi bilo u pitanju.

Gospođa Lindsey bila je veoma zadovoljna rezultatom. Njezine nove grudi bile su meke i činile su se baš kao prave. Iako je taj zahvat podignuo njezino samopouzdanje, ona zapravo nikada nije planirala povećati svoje grudi. Naime, u bolnicu je došla s namjerom da makne tetovažu s prsa, i ne sanjajući da će joj liječnici ponuditi da bude prva osoba kojoj će se ugraditi silikonski implantati.

Cijeli članak čitajte ovdje …

Tagovi: grudi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE