Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Karlovac želi izgradnju zaobilaznice, al’ pošto ne ide to, jel’ može barem elaborat?

Zahtjeve za sigurnijim rješenjima u prometu na D1 kroz Turanj pokrenuli su stanovnici te četvrti nakon tragične pogibije djeteta na biciklu 12. listopada

Objavljeno 23.10.2018
Josipa Maksimović

Grad Karlovac podupire želje stanovnika Turnja koji žele rješenje sigurnosti prometa.

Za njih je to rješenje izgradnja zaobilaznice, ali dok ta ideja zaživi, gradska uprava potiče mjere za izradu elaborata Hrvatskih cesta za povećanje sigurnosti na državnoj cesti D1 u Turnju.

Na sljedećem sastanku na Turnju koji će se održati 15. studenoga Hrvatske bi ceste trebale predstaviti prometni elaborat, s obzirom na to da se bez njega ne smiju poduzimati nikakve radnje na bilo kojoj dionici, a Grad Karlovac im je službeno predao „projektni zadatak potreban za izradu prometnog elaborata za državnu cestu D1“ kroz Turanj.

Među 13 točaka tog “projektnog zadatka” su postavljanje obostranog mjerača brzine, MUP-ovo postavljanje kamera, promjena halogenih svjetala u led svjetla na postojećem pješačkom semaforu, gradnja nogostupa na dijelu od mosta preko rijeke Korane do OŠ Turanj, postavljenje ograde na izlazu iz škole.

Gradonačelnik Damir Mandić i gradska uprava definirali su kako će na djelu ceste zvanom Sajevac Grad Karlovac financirati postavljanje dva mjerača brzine, te zajedno s karlovačkom Policijskom pravom financirati postavljanje nadzorne kamere.

Zahtjeve za sigurnijim rješenjima u prometu na D1 kroz Turanj pokrenuli su stanovnici te četvrti nakon tragične pogibije djeteta na biciklu 12. listopada. Zbog te su tragedije dvije prošle nedjelje prosvjedovali usporavanjem prometa na D1.

Sastanku s roditeljima školske djece i Gradske četvrti Turanj osim gradonačelnika Damira Mandića i župana Karlovačke županije Damira Jelića odazvali su se i predstavnici Hrvatskih cesta, Ministarstva unutarnjih poslova, PU karlovačke, te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

(Hina)

Tagovi: cesta, karlovac, obilaznica, smrt,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE