Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Kaufland poziva proizvođače mlijeka i mliječnih proizvoda na suradnju

Nakon javnog poziva malim proizvođačima i OPG-ovima, u samo mjesec dana ulistano je više od 95 proizvoda, ostvarena je suradnja s 30 malih dobavljača, a proces odabira i dalje traje

Objavljeno 07.05.2020
Ivona Amidžić

Kaufland već dugi niz godina surađuje s brojnim domaćim proizvođačima kroz projekt “Naše mi najbolje paše”, a s obzirom na trenutnu gospodarsku situaciju, nedavno je uputio javni poziv na suradnju domaćim malim proizvođačima mliječnih proizvoda, mesnih prerađevina, jaja, ulja, svježih sokova, domaće tjestenine, voćnih namaza, čajeva i biljnih proizvoda, slatkiša i kolača, proizvoda od meda, brašna te konzerviranog povrća.

Odaziv je bio izniman, pristiglo je 137 prijava, a s obzirom na to da nije pristigao velik broj prijava iz segmenta mlijeka i mliječnih proizvoda i još postoji prostora za suradnju, Kaufland Hrvatska ponovno poziva male proizvođače i OPG-ove koji se bave proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda da se jave.

Suradnja s Kauflandom nudi proizvođačima fleksibilnost i sigurnost da će sve dostupne količine biti otkupljene. Zahvaljujući radu i uloženom vremenu, obiteljska poljoprivredna gospodarstva osiguravaju kvalitetno mlijeko i mliječne proizvode, Kauflandovim je kupcima u svakom trenutku dostupan 100% domaći proizvod, dok proizvođači mogu biti sigurni da će se njihov trud isplatiti, a radna mjesta osigurati.

„Izuzetno nam je drago što na ovaj način potičemo domaću proizvodnju i vjerujemo da bismo za svaku našu poslovnicu mogli pronaći najmanje po jednu mljekaru. Svjesni smo toga da mnogi mali proizvođači nemaju velike kapacitete te smo stoga prilagodili uvjete za suradnju. Nadamo se odazivu mljekara putem maila na adresu trgovacka.roba@kaufland.hr“, ističe direktor Nabave za svježe proizvode, Daniel Šturm.

Mali proizvođači i OPG-ovi važan su segment poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj, a kako bi njihov vrijedan rad bio isplativ te im se pružila sigurnost, važno je osigurati otkup proizvoda. Kaufland to čini već dugi niz godina i surađuje s domaćim proizvođačima iz cijele Hrvatske. Od Slavonije i središnje Hrvatske preko sjeverozapadne Hrvatske i Dalmacije još prije ovog poziva ostvarena je suradnja s više od 60 dobavljača.

Više o dosadašnjoj suradnji s domaćim proizvođačima i kampanji ‘Naše mi najbolje paše’ možete saznati na https://www.kaufland.hr/asortiman/nase-najbolje-pase.html

Tagovi: domaći proizvođači, kaufland, mliječni proizvodi, mlijeko, opg-ovci,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE