Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici 2022.

Kestenijada u Kostajnici postala je nezaobilazno događanje za sve ljubitelje prirode i kestena, te zahvalne biljke od koje se mogu spraviti brojne ukusne delicije. Grad koji je i dobio ime upravo po kestenu, tada je posebno živ...

Objavljeno 07.10.2022
Dorotea Hajduković

Drugog vikenda u listopadu, točnije od 7. do 9. listopada 2022. godine, u Hrvatskoj Kostajnici održat će se još jedna Kestenijada. Kao i svake godine, pripremljen je zanimljiv program.

Kestenijada u Kostajnici postala je nezaobilazno događanje za sve ljubitelje prirode i kestena, te zahvalne biljke od koje se mogu spraviti brojne ukusne delicije. Grad koji je i dobio ime upravo po kestenu, tada je posebno živ, a u njega se sliju tisuće posjetitelja s različitih strana Hrvatske, a dijelom i iz susjednih zemalja. Vrlo je prometno i u kostajničkim šumama, gdje se kestene može sakupljati te ih ponijeti doma.

Popularna Kestenijada i ove godine ima zanimljiv program, na koji ćete moći stići i omiljenim Kesten-cugom. Osim branja kestena i uživanja u specijalitetima spravljenima od te biljke, posjetitelji će moći uživati u zabavnim koncertima, viteškom turniru Rapskih samostrijelaca i sajmu u Starom gradu Zrinskih, programu za djecu te koječemu drugom.

Ove godine pripremljena je i zanimljiva novost, a to je panoramski kotač smješten kod Hotela Central. Svakako vrijedi istaknuti i lunapark Grine, koji je postavljen preko puta Starog grada Zrinski, dok će se u blizini – na igralištu kod Starog grada Zrinski – djeca moći zabaviti uz napuhance Kameleon.

Najveći dio događanja odvijat će se oko Mosta Zrinski na Uni – u Starom gradu i na Trgu Nikole Šubića Zrinskog. Detaljniji program nalazi se u tablici ispod teksta.

 

Tagovi: hrvatska kostajnica, kestenijada,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE