Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Kim u Kini razgovarao o očekivanom summitu s Trumpom

Kim je prošle godine održao tri summita s Xijem, svojim najvažnijim saveznikom, prije i nakon sastanaka na vrhu s Trumpom i južnokorejskim predsjednikom Moon Jae-inom.

Objavljeno 08.01.2019
Marko Leskovar

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un i kineski predsjednik Xi Jinping razgovarali su u utorak u Pekingu o očekivanom američko-sjevernokorejskom summitu, objavila je južnokorejska agencija Yonhap, nekoliko dana nakon što je Kim upozorio da bi mogao krenuti drugim putem ako SAD ne ublaže sankcije njegovoj zemlji.

Kimov posjet Kini, koji su potvrdili sjevernokorejski i kineski državni mediji, događa se u vrijeme dok se razvijaju planovi o njegovom drugom summitu s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom kojemu bi glavna tema trebala biti denuklearizacija korejskog poluotoka.

Yonhap, ne navodeći izvore, objavila je da su Kim i Xi razgovarali oko sat vremena, te da su osim o planiranom summitu između Washingtona i Pyongyanga govorili i o jačanju bilateralnih veza.

Po kineskoj agenciji Xinhua, Kim boravi u Kini od ponedjeljka do četvrtka, na poziv kineskog predsjednika.

Kim je prošle godine održao tri summita s Xijem, svojim najvažnijim saveznikom, prije i nakon sastanaka na vrhu s Trumpom i južnokorejskim predsjednikom Moon Jae-inom.

Kim i Trump rekli su kako će raditi na denuklearizaciji na svojem lipanjskom summitu u Singapuru, ali dogovoru su nedostajale pojedinosti. Pregovori su otad malo napredovali.

Tagovi: kim jong un, kina, trump, xi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE