Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

Kod naplatnih postaja Lučko nema dužih čekanja; u centru Zagreba posebna regulacija prometa

Posebna regulacija prometa u Zagrebu zbog dočeka Vatrenih

Objavljeno 16.07.2018
Alan Srčnik

Na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera nema dužih čekanja, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski auto-klub (HAK) te dodao kako će u užem središtu Zagrebu, zbog dočeka nogometne reprezentacije Hrvatske, uspostaviti posebna regulacija prometa.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Gorskom kotaru i Lici. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok;
A3 Bregana-Lipovac između čvorova Bregana i Jankomir te Novska i Slavonski Brod (zapad); A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica.

U Zagrebu posebna regulacija prometa, zbog dočeka Vatrenih 

Povodom dočeka nogometne reprezentacije Hrvatske u užem središtu Zagreba, uspostavit će se posebna regulacija prometa.

Trasa kretanja autobusa nogometne reprezentacije Hrvatske od 14,00 do 15,30 sati bit će zatvorena za sav promet: Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića. Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije dočeka i prijevoza nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, kao i svih sudionika događaja, uspostavit će se posebna regulacija prometa u užem središtu Zagreba.

U čast Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, kojoj se u metropoli priprema veličanstven doček, javni će prijevoz u Zagrebu do kraja dana biti besplatan.

Time se dodatno olakšava dolazak navijača iz svih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja do središnjeg gradskog trga, kao i cjelodnevni boravak u ponosnom Zagrebu.

Zbog očekivano velikog broja ljudi, osobito u gradskom središtu, iz HAK-a apeliraju da se u centar grada dolazi isključivo javnim prijevozom. Posebna parkirališna mjesta, posebice za autobuse, osigurana su na zapadnoj i istočnoj strani Zagrebačkog velesajma, otkud će voziti izvanredna linija ZET-a do terminala Glavni kolodvor. Parkiranje osobnih vozila na parkiralištu Gredelj-Strojarska, gdje je raspoloživo 500 parkirališnih mjesta, besplatno je, kao i na parkiralištu Paromlin, s također više od 500 mjesta te ispred Robnih terminala na Jankomiru.

Raspored posebne regulacije prometa: 16. srpnja od 6 do 22 sata zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa,
od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora, od 12 do 17 sati obustavit će se sav promet u zoni kojeg omeđuju ulice Kaptol, Degenova, Ilirski trg, Gornji grad i Streljačka na sjeveru, Medulićeva ulica na zapadu, „zeleni val“ Hebrangova – Klaićeva na jugu i Ribnjak – Palmotićeva na istoku,16. srpnja moguće je i obustavljanje prometa svih vozila u vrijeme prolaska nogometne reprezentacije „zelenim valovima“ Boškovićeva – Hebrangova – Klaićeva u pravcu zapada i Žerjavićeva – Trenkova – Hatzeova u pravcu istoka.

Za sve sudionike dočeka koji dolaze organiziranim prijevozom autobusima, pojedinačno vlastitim prijevozom iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva te za parkiranje vozila koriste parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice u Zagrebu, ZET je organizirao prijevoz autobusima do terminala Pothodnik – Glavni kolodvor od 8 sati do završetka događaja.

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru istok-zapad i zapad-istok su: autocesta A3 “zagrebačka obilaznica”, Slavonska avenija – Zagrebačka avenija i Avenija Dubrovnik – Jadranska avenija i Ozaljska – Ulica grada Vukovara – Ulica grada Gospića. Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru sjever-jug i jug-sjever su: Selska cesta – Jadranski most – rotor Remetinec, Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak i Heinzelova – Branimirova – Mandlova – Av.G.Šuška.

Granični prijelaz Harmica zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Privremeno je zatvoren lijevi kolnički trak na DC 72 prema GP Slavonski Brod, zbog gužve.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.

(Hina)

Tagovi: ceste, hak, promet,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE