Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Kolakušić: Građani, probudite se! Hrvatska je opljačkana i pokradena

Kolakušić kaže da je Hrvatska puna korova koji je nemoguće uništiti ponaosob - ipak, zajedničkim snagama je to "čas posla"

Objavljeno 02.11.2018
Josipa Maksimović

Mislav Kolakušić, predsjednik udruge Antikorupcija i sudac zagrebačkog Trgovačkog suda, u petak je na riječkom Korzu predstavio program udruge.

Pozvao je na suradnju građane koje, poručio je, treba probuditi, jer kad su uspavani Hrvatska je opljačkana i pokradena.

Kolakušić je novinarima izjavio da u Hrvatskoj ima “jako puno korova”, koji ne može maknuti pojedinac ili mala skupina ljudi. “Ali, kad se mnogo građana udruži to se može učiniti iznimno brzo”, naglasio je.

Udruga namjerava pružiti potporu građanima koji prijavljuju korupciju, dati im pravnu pomoć, građani joj mogu dostavljati svoja saznanja o korupciji i korupcijskim djelima, predati podatke ili dokumentaciju kojom raspolažu te dobiti stručnu i savjetodavnu pomoć. Kolakušić ističe kako je bitno da platformu Antikorupcija podrži što više ljudi, kako bi “stajali iza onih najhrabrijih među nama”.

Kao primjer borbe protiv korupcije naveo je Rumunjsku koja je, rekao je, bila korumpiranija od Hrvatske, a kad su krenuli u borbu protiv korupcije “odletjeli su gospodarski u nebo”.

Istaknuo je da Hrvatska treba utemeljiti potpuno neovisnu državnu antikorupcijsku agenciju, kao Rumunjska gdje je od njene uspostave zbog korupcije uhićeno više od 3000 političara, sudaca, liječnika, profesora i drugih osoba.

“Kad u Hrvatskoj zaustavimo korupciju i omogućimo sposobnima da rade svoj posao, Hrvatska će gospodarski prosperirati”, ustvrdio je Kolakušić.

Udruga sada djeluje na prikupljanju potpisa potpore te angažiranja aktivnijeg članstva. Do sada su se, prije Rijeke, s građanima susreli u Varaždinu i Zagrebu, a namjeravaju obići i druga područja. U tri tjedna prikupili su 5000 potpisa potpore, a u Rijeci tijekom petka i subote, kad se nastavlja akcija, očekuju oko 300 potpisa.

(Hina)

foto HINA/ Daniel KASAP

Tagovi: hrvatska, Kolakušić, Rijeka,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE