Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Kolekcija umjetnina i osobnih predmeta Franka Sinatre na dražbi u Sotheby’su

Predmeti ponuđeni na dražbi stižu ih triju domova bračnoga para: iz kuće u Palm Springsu, one u Los Angelesu i treće u Malibuu. 

Objavljeno 04.12.2018
Marko Leskovar

Aukcijska kuća Sotheby’s u petak je u New Yorku izložila osobne predmete koji su pripadali Franku Sinatri i njegovoj četvrtoj supruzi Barbari, a tijekom mjeseca ponudit će ih na dražbi. Uprava dražbovne kuće nada se da će od prodaje zaraditi najmanje 3 i pol milijuna dolara.

Najskuplji među 123 predmeta je dijamantni 20-karatni zaručnički prsten što ga je Sinatra poklonio Barbari te pjevačev potret koji je za njega 1973. izradio poznati slikar Norman Rockwell, piše britanski Guardian.

Predmeti ponuđeni na dražbi stižu ih triju domova bračnoga para: iz kuće u Palm Springsu, one u Los Angelesu i treće u Malibuu.

“Sinatru ljudi doživljavaju kao glumca i pjevača, no na ovoj dražbi ćete vidjeti da se uspješno bavio i slikanjem. Također ćete doznati da je za života prijateljevao sa svim američkim predsjednicima, od Trumana do Clintona te da je bio strastveni kolekcionar umjetnina”, kazala je Mari-Claudia Jimenez iz njujorškog Sotheby’sa. Pojasnila je da je Sinatra u svim svojim domovima imao slikarski studio jer ga je slikanje opuštalo.

Na dražbi će biti ponuđeni sačuvani scenariji za filmove u kojima je Sinatra glumio, poput “Odavde do vječnosti” ili “Mandžurijskog kandidata” te jakna koju je dao napraviti za sebe i bliske prijatelje s natpisom “USA drinking team”.

Tagovi: dražba, sinatra,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE