Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Konačna presuda: Grad Split mora platiti 150 milijuna kuna

Opara najavio sastanak predsjednika klubova s gradskim službama kako bi ih se o tome izvijestilo i raspravljalo

Objavljeno 09.04.2019
Lucija Tokić

Gradu Splitu stigla je presuda zagrebačkoga Županijskog suda po kojoj Nebojši i Alemki Knežević, Srećku Mišuri i tvrtki Petra Dura, koji su uknjiženi kao vlasnici dijela splitske veletržnice (TTTS), treba biti isplaćeno više od 97 milijuna kuna, a s kamatama oko 150 milijuna.

Na inzistiranje novinara, Grad je kratko priopćio kako je gradonačelnik Andro Krstulović Opara, nakon što je presuda primljena, o tome izvijestio predsjednika Gradskog vijeća Igora Stanišića te je preporučio da se sazove sastanak predsjednika klubova s gradskim službama kako bi ih se o tome izvijestilo i raspravljalo.

“Gradonačelnik je još jedanput naglasio da će on osobno i gradska uprava ustrajati na poštovanju i zadovoljavanju pravde, a istodobno i osiguravanju neometanog funkcioniranja drugog grada u državi”, stoji u priopćenju Grada.

Grad Split izgubio je spor koji se na splitskom Općinskom sudu vodio zbog zemljišta na prostoru TTTS-a, na kojem su Nebojša i Alemka Knežević, Srećko Mišura i tvrtka Petra Dura uknjiženi kao vlasnici velikog dijela koji su kupili.

Zato se godinama nije mogao graditi vodovod za Žrnovnicu, ni položiti energetski kabeli jer vlasnici za to nisu dali suglasnost. Općinski sud završio je 2016. godine predmet u korist vlasnika zemljišta, a tu je presudu 1. travnja potvrdio i drugostupanjski zagrebački Županijski sud.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: opara, presuda, split, spor,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE