Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Konferencija „Tko u Hrvatskoj štiti krvnike s Ovčare“ – Kajkić tvrdi da nije kriv

Kajkić je rekao da se se u MUP-u ''uhvatili jedne bilješke'' te da mu je nanesena nepravda. Prisjetio se i da je prije mnogo godina u policiji čuo da ''tko dirne u Ovčaru ode glava'', a sada se u to i uvjerio.

Objavljeno 25.07.2018
Antonela Verković

Predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić, udaljen iz službe zbog sumnje u tešku povredu službene dužnosti. U srijedu je ustvrdio da nije učinio ništa pogrešno, a postupak protiv njega nazvao je nastavkom pritisaka koji su počeli dok je istraživao ratni zločin na Ovčari.

Ustvrdivši da je sve što se o njegovu slučaju ranije moglo pročitati u medijima notorna laž Kajkić je rekao da se se u MUP-u ”uhvatili jedne bilješke” te da mu je nanesena velika šteta i nepravda. Prisjetio se i da je prije mnogo godina u policiji čuo da ”tko dirne u Ovčaru ode glava”, a sada se, ističe, u to i uvjerio.

– Niti sam ja što krivotvorio, insinuirao, niti sam bilo što pogrešno napravio. Moja najveća greška je što sam časno, pošteno i profesionalno radio svoj posao. Cijelim tijekom provođenja tog postupka bilo je opstrukcija – , rekao je Kajkić na konferenciji za novinare koju je organizirala Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata.

Predstavnici Koordinacije Zorica Gregurić i Josip Jurčević istaknuli su kako Kajkić ima njihovu punu podršku. Tvrde da je suspendiran zbog “prekomjernog istraživanja”, odnosno jer je istraga njegove skupine došla do podataka da je sa zločinom na Ovčari povezan i istaknuti pripadnik stranke Milorada Pupovca.

Konferenciju pod nazivom „Tko u Hrvatskoj štiti krvnike s Ovčare“, Gregurić je završila poručivši kako je u Hrvatskoj sve u rukama izvršne vlasti te istaknula da je ovo humanitarno i pravno, a nikako političko pitanje.

Kajkić: Učinili su me izdajnikom i lopovom

-Pretresali su mi ured. Učinili su me izdajnikom i lopovom“, kazao je Kajkić dodajući da sve o slučaju zna i premijer Andrej Plenković. – No, o detaljima, kako je rekao, ne može govoriti jer traje postupak, iako bi sve vrlo rado podijelio s javnosti.

Na konferenciji za novinare pred Hrvatskim generalskim zborom bila je i majka Francuza Jean-Michel Nicoliera, ubijenog na Ovčari, a Jurčević je poručio da ”svi na vlasti” trebaju biti svjesni da opstrukcija istrage ratnih zločina također predstavlja ratni zločin.

Pojašnjavajući razloge zbog kojih je udaljen iz službe policija je u utorak izvijestila da je utvrđena sumnja da je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja vezanog uz ratne zločine, sačinio dokument o poduzetim radnjama, iako u stvarnosti te radnje nije poduzeo. Dokument je potom, zajedno sa suspendiranom državnom službenicom, “potpisom ovjerio kao istinit i nadalje ga koristio za poduzimanje daljnjih službenih radnji. Po dovršetku ovog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu će biti podnijeta kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela”, izjavili su u policiji.

(Hina)

Tagovi: konferencija, Nikola Kajkić, ovčara,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE