Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Koprivnica: Tri trudnice s koronavirusom

Stanišić je pritom pozvao trudnice da se cijepe, jer do sada su se na to samo rijetke odlučile

Objavljeno 03.01.2022
Ivona Amidžić

U posljednjih mjesec dana u koprivničku Opću bolnicu primljene su tri trudnice s koronavirusom, koje su zbog teškog stanja prevezene na liječenje u Zagreb, nažalost, jedna beba i jedna rodilja nisu preživjele, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u bolnici.

U prvom slučaju carskim rezom je prijevremeno rođena beba, ali majka nije preživjela. U drugom je trudnica rodila mrtvo dijete i trenutno se nalazi u Infektivnoj klinici Dr. Fran Mihaljević, kazao je voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju koprivničke bolnice Ivica Stanišić.

“Prije dva dana također smo jednu trudnicu transportirali u Zagreb, ona je za sada stabilno na covid odjelu jedinice intenzivnog liječenja bolnice na Sv. Duhu. Strašne su to posljedice, jer godinama nismo imali smrt rodilje ili babinjače”, rekao je.

Stanišić je pritom pozvao trudnice da se cijepe, jer do sada su se na to samo rijetke odlučile.

Od početka godine u koprivničkoj Općoj bolnici rođeno je petero djece, što je šestero beba manje nego u istom razdoblju lani. Negativni demografski trend obilježio je cijelu 2021. jer bilo je 20 poroda manje u odnosu na prethodnu godinu.

Prvo dijete u 2022. godini na svijet je došlo 1. siječnja u 3.20 sati. Riječ je o dječaku Tomi koji će s majkom sutra napustiti bolnicu.

Ravnatelj bolnice Mato Devčić izvijestio je kako je na bolničkom liječenju trenutno 57 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 15 na respiratoru.

Procijepljenost djelatnika bolnice je zadovoljavajuća, pogotovo što se tiče liječnika, kaže Devčić.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren ustvrdio je kako je sustav koprivničke bolnice stabilan unatoč problemima s financiranjem, kakvi postoje u cijeloj zemlji. Nikad nije došlo u pitanje pružanje neke hitne zdravstvene usluge, istaknuo je.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: bolnica, covid, Koprivnica, koronavirus, trudnice,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE