Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Korona Virus (Covid19) stigao u Hrvatsku – Podiže se stupanj pripreme i obrane

Nije dugo trebalo da prvi zaraženi s ovim virusom bude i u Hrvatskoj. Potvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

Objavljeno 25.02.2020
Marko Babić

Nije dugo trebalo da prvi zaraženi s ovim virusom bude i u Hrvatskoj. Potvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

“Riječ je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ u Zagrebu”, potvrdio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Nacionalnog stožera civilne zaštite u zgradi vlade.

Kazao je kako je hospitalizirani muškarac izoliran te da je u dobrom stanju.

On u ovom trenutku pokazuje blaže znakove bolesti i nadamo se da će tako i ostati. Međutim, ovim činom detekcije virusa u našem prostoru podižemo stupanj naše pripreme i obrane te mjera koje poduzimamo. Koncentrirat ćemo se na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način”, rekao je Beroš.

Poručio je kako Hrvatska ulazi u višu fazu pripravnosti, a njezin zdravstveni sustav ima sve mogućnosti odgovora na ugrozu.

“Riječ je o bolesti koja je po kliničkim karakteristikama slična gripi i ne očekuje se veći pobol i komplikacija od sličnih infekcija gripe”, ustvrdio je Beroš dodajući kako je zdravstveni sustav spreman. U međuvremenu se javnosti obratio i ravnatelj KBC Rijeka kojije izvijestio o stanju devetoro Hrvata koji su hospitalizirani nakon povratka iz Italije.

Beroš: Ne treba paničariti, spremni smo za sve moguće opcije

Ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji u vladi, na kojoj je potvrđeno da je jedan mlađi muškarac u Hrvatskoj pozitivan na koronavirus, poručio je građanima da nema potrebe za panikom te da imaju scenarij za sve moguće opcije.

Beroš je rekao da se ne očekuju veće komplikacije ni puno oboljelih u ovoj fazi.

“Podižemo stupanj naše pripreme i obrane. Zdravstveni sustav je spreman, ima sve mogućnosti, napravit ćemo sve što možemo da naši građani budu što sigurniji. Treba napomenuti da je riječ o bolesti koja je slična običnoj gripi”, rekao je Beroš.

Tagovi: COVID-19, Covid19, Korona virus, koronavirus,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE