Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Kovač: Srbija će morati riješiti pitanje odšteta hrvatskim logorašima

Kovač navodi kako su predstavnici logoraša podnijeli veliku žrtvu za pobjedu nad zlom, a to je bio fašizam koji je Hrvatska porazila!

Objavljeno 13.08.2018
Antonela Verković

Na novinarski komentar kako Srbija za sada ne pokazuje sluh prema zahtjevima hrvatskih logoraša za odštetom, Kovač je istaknuo da će Srbija morati riješiti pitanje odštete za hrvatske logoraše, za što “postoji utemeljenje u medunarodnom pravu, ali i u pregovaračkom okviru Srbije kad je riječ o priključenju Europskoj uniji”.

– Logoraši, oni koji su bili zatočeni u srpskim koncentracijskim logorima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, znači u Srbiji, imaju pravo na odštetu i na temelju međunarodnog prava, ali i na temelju srpskog pregovaračkog okvira o priključenju Europskoj uniji – rekao je Kovač, koji je u Kninu nazočio obilježavanju Dana logoraša kao izaslanik Hrvatskog sabora.

– Naše predstavnike logoraša na tom planu treba maksimalno podržavati. Oni su podnijeli veliku žrtvu za slobodu Hrvatske, ali ne samo za slobodu Hrvatske, nego i za pobjedu nad zlom, a to je bio velikosrpski miloševićevski režim, koji je bio fašizam, i Hrvatska je taj fašizam, koji je univerzalno zlo, porazila – rekao je Kovač.

(Hina)

Tagovi: hrvatski logoraši, miro kovač, srbija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE