Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada jesen

Kritično na Jadranu – valovi na otvorenom moru i do sedam metara

Orkanski jugo danas je stvarao kaos na otvorenom moru, a s njime i udar vjetra od 50 do 60 kilometara na sat

Objavljeno 29.10.2018
Josipa Maksimović

Nevrijeme je na Jadranskom moru uzbunilo narod – splitska luka Lora Hrvatske ratne mornarice, izvijestila je da je na pripravi, u slučaju da civilnim brodovima bude potrebna pomoć.

Jadrolinija je obavijestila da su na otvorenome moru valovi tijekom dana išli i do sedam metara.

“U skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, zbog najavljenih vremenskih neprilika, danas, 29. listopada 2018. Hrvatska ratna mornarica spremna je pružiti potporu splitskoj Lučkoj upravi i Jadroliniji”, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Voditeljica agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić je rekla kako su danas i večeras u prekidu sve katamaranske linije na splitskome plovnom području te trajektne linije: Split-Vis, Split-Stari Grad (Hvar), Split-Rogač (Šolta), Split-Supetar (Brač), Split-Vela Luka, Split-Lastovo te Sućuraj-Drvenik i Supetar-Makarska.

“Orkanski jugo danas je na otvorenome moru stvarao valove do šest ili sedam metara visine, a udari vjetra su 50 do 60 kilometra na sat”, rekla je za Hinu Jelena Ivulić.

Kako su potvrdili iz Ministarstva obrane, zbog nevremena koje je pogodilo Jadran, u prekidu su neke trajektne, brodske i katamaranske linije te je omogućeno privezivanje brodova u splitskoj luci Lori Vojarne “Admiral flote Sveto Letica-Barba”.

“Utočište od nevremena već je u subotu, 27. listopada 2018. zatražio brod Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske ‘Naše more’, koji će biti privezan u Lori dok se meteorološki uvjeti ne stabiliziraju”, priopćilo je Ministarstvo obrane.

 

(Hina)

Tagovi: jadran, Jadrolinija, jugo, krstičević, Ministarstvo obrane, valovi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE