Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Krstičević: Nisam odgovoran, za nas je “Sveto pismo” da dobijemo zrakoplove koje smo tražili

Krstičević je ponovio da je proces nabave borbenih zrakoplova vođen vrlo sustavno, temeljito i u funkciji hrvatskih nacionalnih interesa. "Sada imamo izazove, ali vjerujem da će Izrael i SAD riješiti ta otvorena pitanja između njih", rekao je ministar obrane.

Objavljeno 13.12.2018
Marko Leskovar

Ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak je upoznao saborski Odbor za obranu s novonastalom situacijom oko kupnje izraelskih borbenih zrakoplova F-16 Barak, nakon čega je novinarima izjavio da se ne smatra odgovornim za probleme s kupnjom aviona, a Hrvatska inzistira da joj se isporuče zrakoplovi koje je tražila.

“Ministar i njegov tim vrlo detaljno su nas obavijestili o svim radnjama koje su poduzete od donošenja odluke do današnjeg dana. Vrlo otvoreno i bez uvijanja se odgovaralo na sva postavljena pitanja i mi smo zadovoljni s dobivenim informacijom koje smo dobili od ministra obrane i načelnika Glavnog stožera. Osobno vjerujem da će se ovaj postupak za odobrenje za prodaju okončati kako je i najavljeno, odlukom američkog Kongresa kako bi se završio taj posao”, rekao je predsjednik Odbora Igor Dragovan (SDP).

Na upit zašto je šutio mjesec dana nakon što ga je Krstičević kao predsjednika saborskog Odbora za obranu na sastanku u Ministarstvu obrane tijekom godišnje prezentacije stanja u vojsci izvijestio o novonastalnoj situaciji, Dragovan je odgovorio kako je tek tada doznao da se stvari odvijaju brže nego što se očekivalo.

Upitan zašto tijekom sastanka članova odbora i predstavnika MORH-a nije postavljao pitanja, Dragovan je kazao da je o situaciji obaviješten tijekom tog sastanka.

“Kao predsjednik Odbora mislim da smo u djelokrugu Odbora radili korektno. Procijenili smo da je bolje razgovarati ikad nego nikad”, izjavio je Dragovan.

Krstičević je ponovio da je proces nabave borbenih zrakoplova vođen vrlo sustavno, temeljito i u funkciji hrvatskih nacionalnih interesa. “Sada imamo izazove, ali vjerujem da će Izrael i SAD riješiti ta otvorena pitanja između njih”, rekao je ministar obrane.

Tagovi: dragovan, krstičević, zrakoplovi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE