Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Krstićević odgovorio Marasu: Neću dati ostavku jer ti to tražiš

"Mislim da ministar više nije vojnik nego političar, jer da je vojnik postupio bi časno i dao ostavku i preuzeo odgovornost. Ali on je političar i to HDZ-ov političar koji ne želi za svoje pogreške odgovarati pred hrvatskim narodom", rekao je Maras

Objavljeno 15.02.2019
Lucija Tokić

Na kraju maratonske saborske rasprave o SDP-ovoj interpelaciji ministar obrane Damir Krstičević poručio je u četvrtak zastupniku SDP-a Gordanu Marasu da neće dati ostavku jer on to traži, odgovarajući na Marasov poziv da preuzme odgovornost za propali posao kupnje borbenih aviona od Izraela.

“Kolega Maras, sigurno neću dati ostavku zbog toga što to ti tražiš i mogu ti to otvoreno reći jer nema razloga da je dam. Jesam sada političar HDZ -a i zbog toga sam ponosan, bivši sam vojnik i umirovljenik, umirovljeni general i danas na poziciji ministra obrane”, odgovorio je Krstičević Marasu koji ga je pozivao da preuzme odgovornost i podnese ostavku.

Maras: Krstičević ne želi odgovarati za svoje pogreške

“Mislim da ministar više nije vojnik nego političar, jer da je vojnik postupio bi časno i dao ostavku i preuzeo odgovornost. Ali on je političar i to HDZ-ov političar koji ne želi za svoje pogreške odgovarati pred hrvatskim narodom”, kazao je Maras dodavši da je posao s borbenim zrakoplovima ispao fijasko i sramota.

U obranu ministra stali su HDZ-ovi zastupnici. “Nekorektno je i nedostojno ovog doma prozivati ministra da nije vojnik. Niste dostojni, on je general Hrvatske vojske i ratni zapovjednik i u svim civiliziranim zemljama takve se ljude štuje”, rekao je Ante Sander.

“Nije vojnik nego vojničina i briljantan zapovjednik”, dodao je Ante Babić, a Grozdana Perić ustvrdila kako je jedino Krstičević “imao petlje da pokrene nešto takvo” i kaže da je država zaslužila imati zrakoplove.

Krstičević je ponovio da je interpelacija neosnovana i neutemeljena, da su se u procesu nabave borbenih zrakoplova vodili nacionalnim interesima, te poručio kako je uvjeren da će Vlada naći načina da nabavi zapadne avione koji će biti jamac hrvatske borbene sigurnosti.

“Iskreno ne bih ni volio da date ostavku jer ste prava slika HDZ-a i ove Vlade”, zaključio je Damir Tomić (SDP) .

Na ostavku ministra Krstičevića pozvao je i Nikola Grmoja (Most).

Ivan Pernar zaključno je kazao da je potrošnja 2,9 milijardi kuna za avione “prst u oko” svima onima u Hrvatskoj koji jedu u pučkim kuhinjama, skupljaju boce, blokiranom građanu, svakom prosjaku…

Sukob Hajdukovića i Škorića

Ranije tijekom rasprave u jednom trenutku zaiskrilo je između SDP-ova zastupnika Domagoja Hajdukovića i HDZ-ova Petra Škorića zbog čega je Hajduković udaljen sa sjednice.

Reagirajući na Škorićevu izjavu kako da neki žele vidjeti poraženu i poniženu Hrvatsku vojsku Hajduković je kazao kako ne želi ostati u društvu s ljudima koji govore takve stvari.

“Jednom hrvatskom zastupniku koji je izabran hrvatskim glasovima, sramota, sramota”, vikao je Hajduković. Zbog povrede Poslovnika predsjedavajući Milijan Brkić izrekao mu je mjeru udaljenja sa sjednice.

(Hina)

foto: HINA / Edvard ŠUŠAK/ es

Tagovi: damir krstičević, gordan maras, ostavka, rasprava, sabor,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE