Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Viralno

Ljetna škola tehničkih aktivnosti Hrvatske zajednice tehničke kulture 2022. – prijave

Jedinstvena škola tehničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture, ove godine u Zadru

Objavljeno 24.05.2022
Andrija Lukretić

Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) organizira Ljetnu školu tehničkih aktivnosti od 2008. godine. U 2022. godini, Ljetna škola tehničkih aktivnosti održat će se Ferijalnom savezu u Zadru od 15. do 24. srpnja. To je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture. Nastava se održava u skupinama od oko 10 učenika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i pojedine skupine. Učenici tijekom Ljetne škole upoznaju svojstva materijala, sigurno se koriste alatima i opremom izrađujući tehničke tvorevine, provode svoje ideje u praksu, razvijaju kreativnost, motoriku te samostalnost u istraživanju i zaključivanju.

Prijava: od 15. 5. 2022. do popunjenosti Ljetne škole
Broju učenika na Ljetnoj školi 2022. bit će 30, stoga se zainteresirani učenici trebaju što prije prijaviti za sudjelovanje. Prijava počinje od 15. svibnja 2022. putem elektroničke prijavnice koju možete ispuniti ovdje i suglasnosti roditelja ili skrbnika – ovdje

Projektni zadaci izrade tehničkih tvorevina obuhvatit će pet područja tehničke kulture: modelarstvo, elektrotehniku, tehnologiju 3D ispisa, robotičke konstrukcije i automatiku. Tehničke tvorevine koje će učenici izraditi su: Marsov rover – model tehničke tvorevine od šperploče, pleksiglasa i dijelova izrađenih na 3D pisaču, upravljan mikroupravljačkim sklopom, stolni sat od šperploče ukrašen tehnikom kaširanja, elektronička značka i privjesak za ključeve izrađen tehnologijom 3D ispisa.

Voditelji radionica bit će iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na Natjecanjima mladih tehničara. Tijekom boravka učenici će biti pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom. U slobodno vrijeme HZTK će učenicima ponuditi rekreativne i zabavne aktivnosti, odlazak na plažu i kupanje također pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Svi učenici će biti osigurani tijekom cjelokupnog boravka u Ljetnoj školi i organiziranog prijevoza od Zagreba do Zadra i natrag.

Prednost u prijavi imaju prvoplasirani učenici na 64. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske, pobjednici Modelarske lige i Robokupa kojima HZTK osigurava besplatno sudjelovanje, a zatim učenici koji će prvi poslati prijavnicu.

Cijena Ljetne škole i plaćanje kotizacije (nakon potvrde voditelja Ljetne škole) – rok: 7. 7. 2022.
Cijena Ljetne škole je 2.500,00 kn (plativo u dvije rate). U cijenu kotizacije je uračunato: korištenje opreme i materijala za izradu tehničkih tvorevina, stručno vodstvo iskusnih voditelja, organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Zadar – Zagreb, smještaj učenika u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama na bazi punog pansiona, pedagoško vodstvo, liječnički nadzor i osiguranje tijekom radionica i slobodnog vremena polaznika.

Cijena za drugo dijete iz iste obitelji je 1.500,00 kn, cijena bez smještaja s ručkom 850,00 kn, a cijena bez smještaja s ručkom i večerom 1.200,00 kn.

Uplata kompletnog iznosa kotizacije Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Zagreb, Dalmatinska 12, se obavlja nakon potvrde voditelja Ljetne škole o sudjelovanju, a najkasnije do četvrtka, 7. srpnja 2022. na IBAN broj: HR6823600001101559470 (ZABA), s naznakom: Ljetna škola_IME I PREZIME UČENIKA – kotizacija.

Dodatne informacije:
Za dodatne informacije možete se obratiti voditelju Ljetne škole Danijelu Šimuniću, e-pošta: danijel.simunic@hztk.hr, mobitel: 098/386 632 (radnim danom od 9,00 do 15,00 sati).
Arhiva dosadašnjih Ljetnih škola dostupna je na: https://www.hztk.hr/ljetna-skola-tehnickih-aktivnosti.aspx.

Prijavnica:
ovdje

Suglasnost je u privitku.

Tagovi: ferijalni savez Zadar, ljetna škola, radionice, zadar,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE