Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Viralno

Ljudska skulptura – kreativni projekt s potpisom Andrea Perković i Jurica Galeković

Kako otkrivaju, ciljano su radili sa ženskim modelom, kako bi uz pomoć osvjetljenja mogli dodatno naglasiti konture i mišiće, te unijeti malo drugačiju i nesvakidašnju dimenziju samoj formi

Objavljeno 17.08.2021
Andrija Lukretić

Kreativni projekt pod nazivom “Human Sculpture” ili “ljudska skulptura”, ideja je iza koje stoji dvoje fotografa kreativca: Jurica Galeković (Dakkar Photography) iz Varaždina i Andrea Perković (Lens Queen) iz Osijeka.

Projekt je nastao iz inspiracije snagom i ljepotom ljudskog tijela, te kako nam otkrivaju, najviše ih je interesiralo kako to ljudsko tijelo dominira prostorom, te koja oblike stvara ovisno o korištenom svjetlu.  Iza sebe imaju već nekoliko zajedničkih fotografskih projekata, te ne planiraju na tome stati. Smatraju kako je ljudsko tijelo zaista iznimno, te da su pomoću ovog foto projekta to uspjeli vjerno prikazati.

Kako otkrivaju, ciljano su radili sa ženskim modelom, kako bi uz pomoć osvjetljenja mogli dodatno naglasiti konture i mišiće, te unijeti malo drugačiju i nesvakidašnju dimenziju samoj formi.
Model se nalazi na postolju, što dodatno pojačava efekt skulpture postavljene u poze po uzoru na klasične umjetnike.
Fotografiranje je napravljeno u profesionalnom studiju Katran u Zagrebu, jer su na taj način mogli imati maksimalnu kontrolu nad osvjetljenjem, te izvući upravo ono što im je bilo potrebno kako bi realizirali ideje.

Model koji je pomogao u realizaciji ovog projekta je Ena Crnoja, dok je šminku radila Maja Filipović.

Sama priprema projekta trajala je nešto više od godinu dana, obzirom da se sama ideja rodila u trenutku globalne pandemije, te se iz tehničkih razloga nije mogla ranije realizirati. Uz to, bilo je potrebno pribaviti sve rekvizite kako bi se fotografiranje moglo realizirati.

Kako doznajemo, ali i možemo vidjeti iz priloženih portfolia, oboje vole izaći iz zone komfora i eksperimentirati s fotografijom dok ih jako privlači konceptualna fotografija i fine art.

Sama ideja došla je zapravo spontano, oboje su se željeli igrati s kontrastima svjetla, a dodatni efekt dobili su uz pomoć gelova i profesionalnih boja za oslikavanje tijela.

Tagovi: Andrea Perković, fotografija, Jurica Galeković, ljudska skulptura,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE