Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Lokalno preventivni projekt „Biciklirajmo biciklističkom“ na području Grada Našica

Policijski službenici biciklistima su skrenuli pozornost na prometna pravila koja se odnose na vozače bicikla

Objavljeno 26.10.2020
Ivona Amidžić

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske postaje Našice, dana 22. listopada proveli su aktivnosti u okviru lokalnog preventivnog projekta „Biciklirajmo biciklističkom“ na području Grada Našica.

U preventivnu akciju uključio se i Grad Našice, odnosno gradonačelnik i Vijeće za prevenciju Grada Našica, uz nabavku svjetala kojima su policijski službenici nagrađivali bicikliste koji su tijekom vožnje zapaženi da se propisno i sigurno kreću.

Policijski službenici biciklistima su skrenuli pozornost na prometna pravila koja se odnose na vozače bicikla te su im tom prilikom uručili i informativno-edukativni letak u kojemu su opisana prometna pravila, ali i uređaji i oprema koje svaki bicikl i biciklista koji sudjeluje u prometu mora posjedovati.

Biciklisti su također upućeni na podizanje razine svijesti o posljedicama neodgovorne i nesmotrene vožnje, budući da svojim ponašanjem mogu znatno pridonijeti poboljšanju vlastite sigurnosti kao i sigurnosti drugih sudionika u prometu kroz poznavanje i poštivanje prometnih propisa.

foto: PU osječko-baranjska

Tagovi: bicikli, biciklirajmo, Našice, policija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE