Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Lonjsko polje prvi hrvatski park prirode u kojem se plaća i kriptovalutom

"Drago nam je da smo prvi park prirode koji je uveo ovu uslugu. Zasigurno time potičemo i ulagače u kriptovalute na promišljanje o važnosti zaštićenog područja"

Objavljeno 11.08.2021
Ivona Amidžić

Park prirode Lonjsko polje postao je prvi hrvatski park prirode u kojem se, osim hrvatskim kunama usluge, poput vožnje solarnim čamcima i obilaska Posavskog safarija te kupnja suvenira mogu plaćati bitcoinom i drugim kriptovalutama.

Kupnja ulaznica za vožnju čamcima na solarni pogon po rijeci Strug poznatoj kao “Slavonska Amazona, obilazak “Posavskog safarija” ili ornitološkog rezervata Krapje Đol te promatranje polja s novih promatračnica, kao i korištenje svih drugih usluga, uključujući i kupovinu suvenira mogu se plaćat  kriptovalutama posredstvom Electrocoin PayCeka.

“Drago nam je da smo prvi park prirode koji je uveo ovu uslugu. Zasigurno time potičemo i ulagače u kriptovalute na promišljanje o važnosti zaštićenog područja, njegove održivosti ali i uživanje u prirodnim ljepotama”, istaknula je ravnateljica Javne ustanove „Park prirode Lonjsko polje“ Marija Kušmiš.

Park prirode Lonjsko polje treći je po veličini zaštićeni park u Hrvatskoj. Različitim ulaganjima u proširenjem ponude, usluga i infrastrukture privlači brojne posjetitelje. Ove godine organizirane novosti za mališane, jer je u ponudu uvedena edukativna AR igra proširene stvarnosti, kojom djeca i mladi upoznaju autohtone životinjske vrste Parka prirode Lonjsko polje.

Osim korištenja inovativnih multimedijalnih sadržaja, vrlo atraktivne su vožnje e-biciklima i čamcima na solarni pogon.

Tim novitetima, korištenjem zelenog i digitalnog, osim što se na zanimljiv način uči o prirodnim bogatstvima, potiče se i doprinosi zaštiti okoliša, a uvođenjem kriptovalute pristup će se olakšati i novoj strukturi posjetitelja.

Iz tvrtke Electrocoin ističu kako je interes poslovnih subjekata za uvođenjem plaćanja njihovih proizvoda i usluga kriptovalutama u stalnom porastu, te kako iznimno veseli činjenica da taj trend nije isključivo vezan uz tvrtke iz segmenta tehnologija i financija.

Odličan primjer za to je i izvrsna suradnja s Parkom prirode Lonjsko polje koji je prepoznao potencijal implementacije PayCek sustava naplate kriptovalutama u svoje poslovanje i time pokazao da ide u korak s tehnološkim trendovima, poručili su iz tvrtke.

(Hina)

foto: unspoalsh

Tagovi: kriptovaluta, lonjsko polje, park prirode, plaćanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE