Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

Makarska rivijera – stiglo 70.000 gostiju, najveća ovoljetna smjena turista

U Makarskoj je trenutno najveća smjena turista od svih mjesta na Jadranu, HAK izvijestio o velikim gužvama na cestama, a hoteli su uglavnom svi popunjeni...

Objavljeno 28.07.2018
Antonela Verković

Posljednji srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je najveće ovoljetne ljetne smjene gostiju. HAK je također izvijestio o većim gužvama na gradskim prometnicama te u trajektnom prometu. Promet je znatno pojačan na Jadranskoj magistrali, vozi se u dugim kolonama, usporeno i s kraćim zastojima, a na prilazima Makarskoj i ostalim turističkim mjestima velike su gužve iz smjera Splita i Dubrovnika.

Na cesti Makarska – Vrgorac,  kao i brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija promet je znatno pojačan, a manje kolone vozila stvaraju se na naplatnim kućicama na ulazu i izlazu s autoceste kod Zagvozda.

Na liniji Drvenik – Sućuraj od subote ujutro plove dva trajekta, na ukrcaj u Drveniku čeka se oko sat i pol.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne plovidbe nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču pa je i za prvu poslijepodnevnu vožnju trajekt popunjen, doznaje se u ispostavi riječke Jadrolinije.

NA MAKARSKOJ RIVIJERI 70 TISUĆA GOSTIJU

U ljetovalištima od Brela do općine Gradac, po podacima turističkih ureda, odmara se oko 70.000 gostiju što je slično broju turista potkraj srpnja prošle godine, iako je ljeto na Primorju dočekano s 3000 novih turističkih postelja u obiteljskom smještaju.

Najviše gostiju, njih 16,5 tisuća odmara se u Makarskoj, u Baškoj Vodi ih ljetuje 12,5 tisuća, Gradac ih je ugostio 9,5 tisuća, u Tučepima je 8 tisuća gostiju…

U hotelskim kućama na makarskom primorju, koje ugošćuju više od 14.000 gostiju, kapaciteti su uglavnom popunjeni, kao i u kućama za odmor, dok u sobama i apartmanima obiteljskog smještaja ima još nešto slobodnih mjesta.

Na Makarskom autobusnom kolodvoru gdje dnevno stiže više od stotinu autobusnih linija autobusi dolaze i odlaze uglavnom popunjeni.

(Hina)

Tagovi: gužva, ljetovanje, Makarska, turisti,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE