Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

ZagrebDanas: Maloljetnici pokrali 130 tisuća kuna – i to pomno osmišljenim dogovorom!

Nevjerovatni 'dogovori' oko krađe novca, a nije im još niti 18... Materijalna šteta iznosi 130 tisuća kuna!

Objavljeno 24.02.2019
Antonela Verković

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom koji je pritvoren zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva i dogovora za počinjenje kaznenog djela pri čemu materijalna šteta iznosi 130 tisuća kuna, a za dvojicom osumnjičenih maloljetnika policija intenzivno traga.

“Sumnja se da su 19-godišnjak i maloljetnik, 4. siječnja oko 17 sati u trgovačkom centru na Aveniji Dubrovnik, prišli maloljetnom oštećeniku kojemu je, maloljetni počinitelj tjelesnim snagom i verbalo zaprijetio tražeći novac, na što je oštećeni iz novčanika izvadio 100 kuna i predao mu. Navedeni novac, maloljetni je počinitelj predao osumnjičenom 19-godišnjaku, koji su kasnije međusobno podijelili.

Nadalje, sumnja se da su se osumnjičeni i još dvije maloljetne osobe, 13. veljače oko 23,30 sata u Novom Zagrebu, znajući da 18-godišnjak ima veću količinu novca koju je protupravno stekao, dogovorili da počine razbojništvo nad njim s namjerom da kasnije taj novac međusobno raspodjele.

Sva trojica su, nakon dogovora, došla do njegove kućne adrese, gdje su pozvonili na vrata koja im je otvorila majka 18-godišnjaka te ih pustila unutra s obzirom da su se predstavili  kao sinovi prijatelji. Tada su nastavili s lažnim iznošenjem informacija i činjenica da je njen sin otuđio novac koji će oni vratiti oštećenima jer ih poznaju, a njenom 18-godišnjem sinu pomoći da ne bude razotkriven. Budući da majka o tome ništa nije znala, dala im je 100 kuna za troškove taksija kako bi oni išli po gradu tražiti njenog sina i time riješili situaciju koju su joj iznijeli kao povod ulaska u stan.

Nešto kasnije, 18-godišnjak je došao u stan, gdje mu je maloljetnik počeo prijetiti da mora vratiti novac, te mu je oštećeni predao 130 tisuća kuna. Taj su novac, osumnjičeni, međusobno raspodijelili. Osumnjičeni 19-godišnjak je tim novcem kupio osobni automobil, a maloljetnici su kupili mobitele. Materijalna šteta iznosi oko 130 tisuća kuna, objavila je u nedjelju Policijska uprava zagrebačka.

Tagovi: krađa, maloljetnici, novac, policija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE