Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Maras tvrdi da vlada nestašica cjepiva za tetanus

HDZ-ova Irena Petrijevčanin Vukasnović demantirala Marasa navodeći da je njeno dijete u srijedu primilo cjepivo

Objavljeno 31.01.2019
Lucija Tokić

SDP-ov zastupnik Gordan Maras izjavio je u četvrtak kako u Hrvatskoj vlada nestašica cjepiva za tetanus i da ga se trenutno ne može dobiti “gotovo” kod ni jednog liječnika opće prakse, zbog čega je prozvao resornog ministra zdravstva, no Marasove tvrdnje demantirala je HDZ-ova Irena Petrijevčanin Vukasnović.

Ministar nije odobrio uvoz, a uništen je Imunološki zavod koji ga je proizvodio, rekao je Maras u saborskoj raspravi o zakonskom prijedlogu o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora.

Demantirala ga je HDZ-ova Irena Petrijevčanin Vukasnović, navodeći da je njeno dijete u srijedu primilo cjepivo. Očito ga ima, rekla je zastupnica, no Maras je ustrajao da vlada nestašica cijepiva na tržitu, da stvar funkcionira po načelu “tko se kako snađe”.

Maras je prozvao i ministra gospodarstva Darka Horvata zbog izostanka informacija o ponudama prispjelim za Uljanik.

Iza zatvorenih vrata se analiziraju ponude za brodogradnju, gotovo je nevjerojatno da ministar Horvat odbija javnosti podastrijeti podatke tko je i kakve ponude podnio, za koji novac, koliko će radnika raditi, koja je uopće perspektiva tih djelatnosti, nabrojao je SDP-ov zastupnik.

U nastajanju problema u Uljaniku sudjelovali ste i vi kao ministar, uzvratio mu je HDZ-ov Damir Felak, apostrofirajući kako su jamstva za brodogradnju davana u mandatu Vlade Zorana Milanovića u kojoj je Maras bio ministar obrta i poduzetništva.

Ljubica Lukačić (HDZ) zamjerila je Marasu što je raspravu o zakonu “okrenuo” u drugom smjeru, i, ocijenila je, iskoristio ju za prikupljanje jeftinih političkih bodova.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: cjepivo, gordan maras, Irena Petrijevčanin Vukasnović, tetanus,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE