Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Marić: Ako propadne kupnja izraelskih aviona, proračun se neće mijenjati

Ministar financija je dodao da se novac namijenjen kupnji vojnih zrakoplova neće trošiti ni na što drugo

Objavljeno 13.12.2018
Lucija Tokić

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je danas uoči Vladine sjednice da se državni proračun neće mijenjati ako ne dođe do isporuke izraelskih borbenih zrakoplova, a novac predviđen za kupovinu aviona neće se trošiti na ništa drugo.

Na novinarsko pitanje o tome kako će na proračun utjecati ako Hrvatska ne sklopi s Izraelom ugovor o kupnji borbenih aviona F – 16 Barak Marić je odgovorio kako se “ništa u smislu proračuna praktički ne mijenja”.

Pri sastavljanju proračuna, kazao je Marić, pretpostavili smo da će se avioni plaćati u godišnjim anuitetima, odnosno da ćemo dio platiti avansno, a ostalo nakon isporuke zrakoplova u ratama.

Ako ne kupimo avione to neće imati utjecaj na proračun, jer prema europskoj metodologiji avansno plaćanje ne ulazi u izračun ukupnog proračuna, pojasnio je.

“Ako nema plaćanja onda nema ni potrebe da se ti novci osiguraju, ali ne utječu na ukupni rezultat dok god ne dođe do isporuke aviona”, rekao je i dodao da se novac namijenjen kupnji vojnih zrakoplova neće trošiti ni na što drugo.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: f-16, proračun, vojni zrakoplovi, zdravko marić,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE