Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Marko Babić za OsijekNews: Hrvatska može do kraja! Valjda se i Onaj gore slaže s tim!

Kao i uvijek što smo pričali. I niti jednom nismo lagali. Mi možemo do kraja, do finala. I ne letim tu u izjavi, to je naša kvaliteta - veli Babić

Objavljeno 22.06.2018
Alan Srčnik

Marko Babić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac, po mnogima naša najbolja uzdanica na SP-u u Njemačkoj 2006. godine, sada nogometni trener, do jučer grčkog Olympiacosa, danas svoje Akademije, kao i brojni Hrvati jučer je bio uz televizijski prijenos utakmice Hrvatske i Argentine (3-0). Nije potegao do Rusije, kao prije par godina za Brazil, ali stručno oko je imalo jednako dobar uvid u zbivanja na travnjaku …

– Izgledalo je kako smo svi priželjkivali – počeo je utakmici Babić.

–  Najzad je naša reprezentacija igrala onako kako može s obzirom na moć i kvalitetu koju posjeduje. To je sada pretvoreno, na ovom SP-u i u momčadsku moć i snagu. Bili su kakve sam ih uvijek želio vidjeti.

* Rebić? Modrić? Rakitić? Često se čini da Rebić u duelima, zbog svoje robusnosti, čini prekršaje, no ponekad se suparnici samo odbiju od njega. Modrić, opet, je čarobnjak nevjerojatne statistike. Igrač koji zadržava loptu, ulijeva sigurnost … Raketa?

– Zaista ne bih nikoga izdvajao iz sinoćnje pobjede, to je pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije, no na inzistiranje ću reći – udahnuo je Babić

– Rebić jako dobro zna koje su mu kvalitete i radi se o igraču koji je sazrio, za sobom ostavio sjajnu sezonu, ostvario kontinuitet igara i danas njegove noge rade točno ono što glava zamisli. Modrić!? Ah, Luka je već godinama na razini na kojoj nitko nikada nije bio. Od kada znam za sebe, mi smo uvijek imali sjajne igrače, velike top klase, ali niti jedan od njih, ni Bokšić, ni Šuker, ni Zvone … nitko nikada nije imao takav kontinuitet i tu razinu kao Luka. On nije igrač koji bljesne, pa se gasi. Ja za boljega ne znam. On meni nije bio nikakvo iznenađenje, on je čudo od igrača.

* Kako smo Messija učinili nevidljivim?

– Nas je godinama znalo patiti kako individualnu kvalitetu svih igrača pretvoriti u momčadsku, datisvima da dođu do izražaja. Mi to sada imamo. A Argentina ne. Vidjelo se da je Messi kvaliteta i opasnost, svaki puta kada uzme loptu, ali momčadski mu nismo dali disati, nismo mu dali prostora, ni malo.

FINALE – KAŽE BABIĆ

* Dokle možemo?

– Kao i uvijek što smo pričali. I niti jednom nismo lagali. Mi možemo do kraja, do finala. I ne letim tu u izjavi, to je naša kvaliteta. Odlazak na mundijal je odličan, prolaz skupine sjajan, ali mi možemo … Sada stepenicu po stepenicu, s vjerom i znanjem u svoju kvalitetu. Sa svima se možemo nositi. Dakle, možemo do kraja, samo da se i Onaj gore s tim slaže – zaključio je Babić.

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, marko babić, sp18,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE