Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

McDonald’s planira pokrenuti liniju vegetarijanskih proizvoda pod imenom “McPlant”

Već su testirali burger s odreskom na bazi biljaka veganske start-up tvrtke Beyond Meat...

Objavljeno 12.11.2020
Ivona Amidžić

Kako bi bolje odgovorio na potražnju potrošača, div fast-fooda McDonald’s planira pokrenuti vlastitu liniju vegetarijanskih proizvoda pod imenom McPlant.

Već su testirali burger s odreskom na bazi biljaka veganske start-up tvrtke Beyond Meat. Sada žele ponuditi vlastiti proizvod, pripremljen isključivo za McDonald’s na određenim tržištima sljedeće godine.

Lanac restorana nije precizirao hoće li obnoviti partnerstvo s Beyond Meat, samo su naveli da će se obratiti trećim proizvođačima kao i za ostale svoje proizvode.

Linija McPlant kasnije bi se mogla proširiti na alternative piletini, precizirao je McDonald’s tijekom prezentacije ulagačima.

U tom području su u malom zaostatku u odnosu na konkurente poput Burger Kinga, prvog velikog lanaca koji je u travnju 2019. u Sjedinjenim Državama pokrenuo vegetarijansku verziju svog burgera “Whopper”.

McDonald’s i dalje računa na svoje vodeće proizvode poput “Big Maca”, “McNuggetsa” i krumpirića, koji i dalje predstavljaju oko 70 posto prometa na glavnim tržištima.

“Potražnja za poznatim proizvodima u ovim nesigurnim vremenima je bila veća nego ikada. McDonald’s drži da će ti klasični proizvodi i dalje biti pokretači rasta zahvaljujući njihovoj popularnosti i profitabilnosti”, naglašava tvrtka u priopćenju.

(Hina)

foto: unsplash (ilustracija)

Tagovi: burger, McDonalds, McPlant, nova linija, vegeterijanski burger,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE