Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Mentoriranje poduzetnika kroz BOND mrežu mentora

BOND je jedinstvena mreža različitih vrsta poduzetničkih potpornih institucija (PPI) čija je zadaća pružanje potpore poduzetnicima

Objavljeno 16.08.2023
Andrija Lukretić

Edukacija i mentoriranje klijenata sastavni je dio svakog projekta na kojemu je tvrtka Ofir d.o.o. radila.

Posebno se to odnosi na izrade strategija digitalizacije ili digitalne transformacije gdje je zapravo većinski dio posla ujedno i konzultantski. Uzimajući u obzir široko iskustvo digitalizacije različitih djelatnosti, uključili su se u projekt BOND koji provodi HAMAG-BICRO, a unutar kojeg direktor Milan Puvača pruža usluge mentoriranja.

BOND je jedinstvena mreža različitih vrsta poduzetničkih potpornih institucija (PPI) čija je zadaća pružanje potpore poduzetnicima. Svrha mreže je potaknuti standardizaciju, specijalizaciju te daljnji razvoj PPI-a u okviru Mreže unutar kojih će poduzetnici moći koristiti različite specijalizirane resurse potrebne za njihov rast i razvoj

Mreža mentora

Mentorska podrška budućim i postojećim poduzetnicima u Republici Hrvatskoj poboljšava  kvalitetu poduzetničkog procesa i osigurava dobru pripremu kandidata za početnu fazu poslovanja. Olakšava pristup poduzetništvu i poduzetničkim vještinama svim poduzetnim i kreativnim pojedincima te povećava kvalitetu i pridonosi rastu dinamičnih poduzeća kako bi se poboljšala provedba njihovih planova rasta na području tehnologije, inovacije proizvoda/usluga ili ulaska na novo tržište.

Mreža mentora okuplja više od 227 mentora iz različitih područja djelatnosti i poslovne stručnosti, a direktor tvrtke Ofir d.o.o., Milan Puvača, podijelio je s nama svoje dojmove.

“Tijekom svibnja ove godine počeli smo s projektom mentoriranja poduzetnika u smjeru digitalizacije. Zadovoljstvo je surađivati s poduzetnicima bez obzira na dosadašnje iskustvo te ih voditi prema promjeni vlastitog poslovanja, ali i načina razmišljanja. U proteklom razdoblju mentorirao sam tri poduzetnika koji su više nego odlično prihvatili smjernice, a za zaključiti je kako smo zajedničkim radom došli do koraka koji su potrebni da bi njihovo poslovanje funkcioniralo kako priliči današnjem vremenu – potpuno digitalno. Posebno zanimljive su sesije kada kroz razgovor i prijedloge dođemo do potencijalne ideje koja ne samo da bi poboljšala poslovanje, već potencijalno bila i ponuđena na slobodno tržište kao specijalizirano rješenje određenog poslovnog izazova. Veselim se idućim mentoriranjima – tko zna što će sve usmjereni, digitalizirani poduzetnici ostvariti!”

Kako se prijaviti?

Poduzetnici se za besplatnu uslugu mentorstva prijavljuju putem prijavnog obrasca poduzetničkoj potpornoj instituciji, članici Mreže BOND na području svoje županije. Na temelju popunjenog obrasca poduzetnika i evaluacije potreba za mentoriranje, PPI odabire do 3 mentora koja najbolje odgovaraju potrebama poduzetnika, povezuje poduzetnika i mentora elektroničkim putem te razmjenjuje kontakt podatke, šalje mentorski obrazac i navodi pravila u procesu mentoriranja.

Korisnik i mentor samostalno dogovaraju termin sastanka, a mjesto održavanja mentoriranja može biti uživo ili online. Tijekom procesa testiranja mentorske mreže, poduzetnik može provesti najviše 30 sati mentoriranja s jednim ili više mentora.

Ukoliko imate pitanja ili želite saznati više informacija o mreži mentora, slobodno kontaktirajte tvrtku Ofir ovdje!

Tagovi: bond, digitalna transformacija, Mentoriranje, Ofir d.o.o., strategija digitalizacije,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE