Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Merkel odgovorila Trumpu da statistike kriminala u Njemačkoj “govore za sebe”

Trump je u ponedjeljak optužio migrante u Europi za, rast kriminala u Njemačkoj te nasilnu promjenu kulture

Objavljeno 20.06.2018
Andrija Lukretić

Njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je tvrdnje predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da je u Njemačkoj došlo do naglog rasta kaznenih djela zbog dolaska migranata podsjetivši na statistike koje pokazuju da je kriminal u njenoj zemlji zapravo u padu.

“Moj odgovor je da je ministarstvo unutarnjih poslova nedavno predstavilo statistike kriminaliteta i da one govore same za sebe”, rekla je Merkel na zajedničkoj konferenciji s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom na upit o najnovijem nizu Trumpovih tweetova.

“Vidimo blago pozitivan razvoj. Uvijek moramo činiti više u borbi protiv kriminala. No to su vrlo ohrabrujuće brojke”, dodala je.

Statistike objavljene prošlog mjeseca pokazale su da je kriminal u Njemačkoj 2017. pao za 9,6 posto.

Studija koju je naručila vlada u siječnju je pokazala da je broj nasilnih zločina 2015. i 2016. porastao za oko 10 posto, te da su za takav porast u 90 posto slučajeva bili odgovorni mladi muškarci tražitelji azila.

Trump je u ponedjeljak optužio migrante u Europi za, rast kriminala u Njemačkoj te nasilnu promjenu kulture, dodavši da ono što se događa s imigracijom u Europi predstavlja sličnu prijetnju i u Sjedinjenim Državama.

“Njemački narod se okreće protiv svog vodstva a migracija je uzdrmala već krhku berlinsku koaliciju. Kriminal je u Njemačkoj snažno porastao. Velika greška je što se u cijeloj Europi dopustio ulazak milijunima ljudi koji snažno i nasilno mijenjaju njihovu kulturu!”, napisao je Trump u tweetu.

U utorak je Trump u tweetu napisao da je “kriminal u Njemačkoj otkako su primljeni migranti porastao više od 10 posto (dužnosnici ne žele izvijestiti o tim zločinima) “. “Druge zemlje su i gore. Budi pametna Ameriko!”, poručio je Trump.

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova prošlog je mjeseca, među ostalim, izvijestilo da je u u zemlji u 2017. počinjeno 5,76 miljuna kaznenih djela, najmanje od 1992., što je najniža stopa kriminaliteta u Njemačkoj u više od 30 godina.

U Njemačku je od 2014. došlo više od 1,6 milijuna migranata, većinom muslimana bježeći od ratova i siromaštva na Bliskom istoku.

(Hina)

Tagovi: kriminal, merkel, trump,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE