Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Milinović: Vodili smo političku bitku s vrhom države

"Čestitam HDZ-u i koalicijskim partnerima, svima vama na fer utakmici i hrabrosti. Okupio sam ljude koji su se bili spremni usprotiviti najjačoj stranci u državi i u županiji", rekao je Milinović

Objavljeno 11.03.2019
Lucija Tokić

Darko Milinović, nositelj liste grupe birača izjavio je u nedjelju navečer kako je očekivao bolji izborni rezultat, no da više od 20 posto glasova predstavlja respektabilan rezultat,  jer su “vodili političku bitku s vrhom države, s vrhom HDZ-a.”

Milinović je rekao da je nazvao Marijana Kustića i čestitao HDZ-u na izbornoj pobjedi.

“Čestitam HDZ-u i koalicijskim partnerima, svima vama na fer utakmici i hrabrosti. Okupio sam ljude koji su se bili spremni usprotiviti najjačoj stranci u državi i u županiji”, rekao je Milinović. Kazao je i kako je njegova lista najjača u Gospiću, a da su prevagu pobjedi HDZ-a donijeli rezultati u Senju.

“Vodili smo političku bitku s vrhom države, s vrhom HDZ-a'” rekao je Milinović.

Upitan o mogućem koaliranju s HDZ-om i drugim opcijama, rekao je da će vijećnici s njegove liste imati jasne uvjete o suradnji, te da je on osobno za nju otvoren, ali kako je na HDZ-u kao izbornom pobjedniku da ponudi suradnju mogućim koalicijskim partnerima.

Na pitanje hoće li novoj županijskoj skupštini ponuditi isti proračun koji u prosincu nije bio prihvaćen, Milinović je rekao da on kao župan neće moći ponuditi identičan proračun na usvajanje pošto je u međuvremenu propalo nekoliko projekata kandidiranih za EU fondove. Ali je spreman biti “župan u manjinskoj vladi”.

“Spremni smo biti oporba, ako HDZ tako odluči – na njima je”, poručio je Darko Milinović.  Dodao je da se nada suradnji i usvajanju novog proračuna.

Rekao je i kako nije požalio što je svojedobno išao autobusima u Zagreb u središnjicu HDZ-a i time izazvao izbacivanje iz stranke te da bi opet napravio isto.

Kad sam  bio na čelu ličkog HDZ-a stranka je osvajala 55-posto glasova, ali i sa 35 posto HDZ je sada izborni pobjednik. Ja sam spreman za suradnju, rekao je Milinović i pritom naglasio da nema namjeru osnovati novu stranku ili se priključivati ikojoj političkoj stranci.

(Hina)

foto:  HINA/ Mladen VOLARIĆ/ ua

Tagovi: darko milinović, izbori,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE