Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Ministar Kujundžić pozvao građane da prijavljuju mito i korupciju u zdravstvu

"Mito i korupcija su veliko zlo, posebice ako se događaju u zdravstvu. Ministarstvo zdravstva potiče da se dojave takvi slučajevi kako bi ih se sankcioniralo i preveniralo", ističe Kujundžić

Objavljeno 18.12.2018
Lucija Tokić

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ponovno je danas pozvao građane da prijavljuju mito i korupciju u zdravstvu, nakon što je Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata objavila da su im pacijenti u protekla dva tjedna prijavili na desetke podmićenih liječnika.

“Mito i korupcija su veliko zlo, posebice ako se događaju u zdravstvu. Ministarstvo zdravstva potiče da se dojave takvi slučajevi kako bi ih se sankcioniralo i preveniralo”, naglasio je Kujundžić u izjavi novinarima tijekom posjeta koprivničkoj bolnici.

Kujundžić je time prokomentirao potez Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata, koji je danas predala Uskoku prijave koje zaprimljene od pacijenata tijekom dvotjedne akcije “Antikorupcija u zdravstvu”.

Udruga je u dva tjedna primila ukupno 271 odgovor na anketu, među njima još 22 prijave protiv splitskog kardiokirurga protiv kojeg je u tijeku istraga jer je navodno primio mito u iznosu od 3000 eura.

Također je zaprimljeno 10 prijava protiv liječnika iz jedne zagrebačke bolnice, kao i tri prijave protiv još jednog splitskog liječnika.

U udruzi navode kako se u još 37 prijava navode imena konkretnih liječnika, a prijavljeni su i jedan medicinski tehničar koji je uzimao novac za liječnika, te dva političara. Pacijenti su, uz njihova imena, naveli i iznose te za što su im dali novac.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: korupcija, Milan Kujundžić, mito, zdravstvo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE