Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Ministar Lukač se svađao s novinarima i rekao da ”pričaju gluposti”

Dragan Lukač izjavio je u srijedu i kako će skupini "Pravda za Davida" zabraniti nastavak prosvjeda u Banjoj Luci...

Objavljeno 26.12.2018
Antonela Verković

Dragičević je nakon puštanja iz pritvora u srijedu ujutro najavio nastavak prosvjeda na Trgu Krajine.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (RS) se svađao s novinarima i arogantno poručivao kako “pričaju gluposti” govoreći o tome da je policija u utorak tukla građane, uključujući malu djecu. No, videosnimke dokazuju kako se upravo to dogodilo.

Lukač ustraje u tvrdnji da David Dragičević nije zlostavljan ni otet niti su ga ubili policajci, a kao ključni argument za to naveo je povlačenje hrvatskog odvjetnika Ante Nobila iz odvjetničkog tima koji je zastupao skupinu “Pravda za Davida”.

“Ako ponovo pokušaju organizirati skup svjesno će ući u sukob s policijom, a nikome u ovoj državi nije dopušteno tući policiju”, kazao je Lukač na konferenciji za novinare.

Policijsku akciju opravdavao je “brojnim pozivima građana” koji su navodno tražili da se taj prostor raščisti, a pozvao se i na žrtve rata te održavanje novogodišnjeg koncerta.

Tvrdi kako je Davor Dragičević odbio poziv za saslušanje pa je morao biti uhićen, a kuća mu je pretražena kako bi se provjerilo ima li u njoj kakvog oružja. U pretrazi ništa nije pronađeno.

Ministar policije je optužio odvjetnike Davora Dragičevića za širenje laži baš kao i pripadnike skupine “Pravda za Davida” za koje je ustvrdio da je vode kriminalnci i krijumčari droge te “neki koji se predstavljaju kao novinari”.

Oporbene političare, posebno iz Partije demokratskog progresa (PDP) prozvao je zbog huškanja na napade na policiju koja se, kako tvrdi Lukač, unatoč provokacijama ponašala “vrlo suzdržano”.

Najavio je i kazneni progon zastupnika PDP-a Draška Stanivukovića zbog navodnog oštećenja policijskog vozila pri uhićenju.

(Hina)

FOTO: Youtube (screenshot)

Tagovi: 'pravda za davida', davor dragičević, novinari, policija, prosvjedi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE