Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Ministarstvo poljoprivrede: Otkupljeno i donirano 20 tona mliječnih proizvoda

Proizvodi podijeljeni na 20 registriranih posrednika u doniranju hrane koji pružaju usluge socijalne samoposluge, pučke kuhinje te podjele hrane osobama u potrebi

Objavljeno 10.04.2020
Ivona Amidžić

U sklopu mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom koronavirusa do danas je otkupljeno i donirano 20 tona mliječnih proizvoda, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Vlada je u sklopu travanjskog paketa mjera pomoći gospodarstvu 2. travnja donijela i odluku o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, koja je stupila na snagu danom donošenja.

Ministarstvo u priopćenju ističe da je započelo s provedbom te mjere, koja uključuje otkup mliječnih proizvoda od malih mljekara i njihovo doniranje potrebitima.

Do danas je podijeljeno oko 20 tona mliječnih proizvoda, od toga 16.000 komada jogurta pakiranja od jedne litre, 3.200 komada svježeg sira pakiranja od pet kilograma i 44.000 komada kiselog vrhnja koje je kao tržne viškove prijavila Udruga malih mljekara.

Ti su proizvodi podijeljeni na 20 registriranih posrednika u doniranju hrane koji pružaju usluge socijalne samoposluge, pučke kuhinje te općenito podjele hrane osobama u potrebi.

Riječ je o gradskim društvima Crvenog križa u Zagrebu, Krapini, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici, Dugom Selu, Bjelovaru, Virovitici, Velikoj Gorici, Sisku, Karlovcu i Puli, Caritasu Riječke i Zagrebačke nadbiskupije, Sisačke biskupije te župe Sv. Antuna u Zagrebu, Humanitarnoj udruzi Remar Croatia u Zaprešiću, Dobrotvornom društvu Merhamet Sisak, udruzi Depaul Hrvatska u Rijeci i Franjevačkom svjetovnom redu, Mjesno bratstvo Gospa Lurdska u Rijeci.

Ta mjera, vrijedna 2,5 milijuna kuna, ima višestruki učinak – pomaže se malim mljekarama u prodaji nastalih viškova kako bi mogle kontinuirano nastaviti s proizvodnjom, proizvođači mlijeka na svojim farmama nesmetano nastavljaju proizvodnju i predaju mlijeko u mljekare, i na kraju, omogućava se podjela visokokvalitetne domaće hrane osobama u potrebi, ističu iz Ministarstva poljoprivrede, koje nastavlja s provedbom te mjere.

(Hina)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: donacija, ministarstvo poljoprivrede, mliječni proizvodi, otkup,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE