Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Mladen Drnasin dobio titulu predsjednika HSV-a

"Moja najveća želja je da nastavimo kontinuitet osvajanja odličja na svim velikim natjecanjima", izjavio je Drnasin

Objavljeno 08.10.2018
Josipa Maksimović

Bivši vaterpolist, a danas istaknuti gospodarstvenik iz Splita Mladen Drnasin (51) izabran je u ponedjeljak na izvanrednoj Izbornoj skupštini Hrvatskog vaterpolskog saveza za čelnog čovjeka našeg najtrofejnijeg ekipnog sportskog saveza sa mandatom do jeseni 2020.

Na mjestu predsjednika Drnasin je zamijenio dosadašnjeg čelnika HVS-a Predraga Slobodu, koji je nedavno na pola svog drugog mandata, na koji je reizabran  2016. nakon OI u Rio de Janeiru, podnio ostavku.  Tako će Drnasin “odraditi” drugu polovicu Slobodinog mandata koji završava nakon Olimpijskih igara u Tokiju poslije kojih će se održati redovna Izborna skupština HVS-a.

“Mogu samo obećati da ću nastojati nastaviti voditi savez na zasadama koje su postavili moji prethodnici Perica Bukić i po trofejima najuspješniji predsjednik HVS-a Predrag Sloboda za čijeg su desetogodišnjeg mandata naši vaterpolisti osvojili dvije medalje na olimpijskim igrama, dvije na europskim  i četiri na svjetskim prvenstvima”, kazao je nakon izbora Mladen Drnasin  koji je tako postao  deveti predsjednik HVS- a jer su tu dužnost prije njega obnašali: Vlado Kobešćak, Zdravko Hebel (u dva navrata), Tomislav Družak, Branko Bazdan, Martin Sardelić, Nikola Grabić, Perica Bukić i Predrag Sloboda.

“Moja najveća želja je da nastavimo kontinuitet osvajanja odličja na svim velikim natjecanjima. Da bi to postigli moramo, uz pomoć lokalnih zajednica, poboljšati infrastrukturu odnosno povećati broj bazena u svim dijelovima Hrvatske, te poboljšati uvjete rada trenera koji rade u mlađim uzrasnim kategorijama”, rekao je Drnasin i naglasio da će posebnu pozornost tijekom mandata posvetiti poboljšanju uvjeta u ženskom vaterpolu.

U tom cilju Skupština je prihvatila zaključak kojim obvezuje sve prvoligaške klubove sa u naredne dvije godine, uz mlađe muške uzrasne kategorije, formiraju i ženske ekipe do 15 godina starosti.  Uz to prihvaćen je i prijedlog da svaki hrvatski klub umjesto dosadašnja dva od sada u sastavu može imati tri inozemna igrača.

Prihvaćen je i financijski plan HVS-a za 2019. godinu, koji će se po riječima glavnog tajnika Renata Živkovića biti oko 13 milijuna kuna od kojih će sedam dobiti od Hrvatskog olimpijskog odbora a ostatak od sponzora, donatora i članarina.

(Hina)

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Tagovi: Drnasin, HSV, Renato Živković, vaterpolo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE