Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Mobilna aplikacija HRana omogućava informacije o neispravnim proizvodima

Ministarstvo poljoprivrede i AKD su razvili mobilnu aplikaciju HRana kako bi informacija o neispravnim proizvodima došla čim prije do što je moguće većeg broja građana

Objavljeno 19.10.2020
Ivona Amidžić

Hrvatski građani putem mobilne aplikacije HRana mogu dobiti trenutnu informaciju o neispravnoj hrani, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede u petak, na dan kada se obilježava i Svjetski dan hrane.

Kako se navodi u priopćenju, Ministarstvo poljoprivrede i AKD su razvili mobilnu aplikaciju HRana kako bi informacija o neispravnim proizvodima došla čim prije do što je moguće većeg broja građana. Aplikacija, naime, građanima omogućava 24 sata na dan svakoga dana u godini trenutnu informaciju o upozorenjima o hrani, hrani za životinje te o predmetima i materijalima koji dolaze u neposredan dodir s hranom, a nalaze se na tržištu Hrvatske.

“Upravo na Svjetski dan hrane odlučite još više paziti na svoje zdravlje i biti maksimalno informirani: https://hrana.mps.hr/HRana/”, poručuju iz Ministarstva, uz napomenu da se aplikacija može besplatno preuzeti i putem linkova na spomenutoj internet stranici.

Putem aplikacije građanima su na njihovim mobilnim uređajima dostupne informacije prikupljene kroz europski Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF).

Aplikacija sadrži sve informacije o neispravnom proizvodu – naziv i sliku proizvoda, zemlju podrijetla i proizvođača, rok trajanja, vrstu rizika za zdravlje, radnje koje su poduzele nadležne institucije te mnoge druge informacije korisne svim potrošačima, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Aplikacija nudi dva izbornika – u “RASFF” izborniku su sve obavijesti na razini Europske unije na engleskom jeziku, a u izborniku “Ministarstvo poljoprivrede” nalaze se informacije na hrvatskom jeziku koje se odnose samo na hrvatsko tržište. Korisnici mogu dijeliti obavijesti iz aplikacije na društvenim mrežama, a aplikacija se za android uređaje može preuzeti na Google Play Trgovina te za iOS App Trgovina, napominje se u priopćenju.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: aplikacija, hrana, ministarstvo poljoprivrede, mobilna aplikacija, neispravni proizvodi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE