Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

MojPosao: Za gotovo polovicu ispitanika najveća greška u karijerama vezana uz razvoj tih karijera

"Bankrotirao sam otvaranjem firme", kaže jedan ispitanik, dok drugi navodi - "nisam znao upravljati financijama niti me je itko u životu to naučio, osim sam sebe na kraju".

Objavljeno 17.07.2018
Antonela Verković

Na greškama se uči, ako ih znamo prepoznati i priznati koja je najveća greška koju ljudi naprave u karijeri, priopćio je u utorak portal MojPosao koji je objavio rezultate ankete provedene na više od 500 ispitanika, koji pokazuju da je za gotovo polovicu ispitanika (43 posto) najveća greška u njihovim karijerama bila vezana uz razvoj tih karijera.

Tako ispitanici žale radi odluka vezanih uz studiranje, bilo da je u pitanju izbor pogrešnog fakulteta ili predugo studiranje. Neki pak žale što su upisali fakultet, a drugi zato jer nisu studirali, navodi MojPosao.

Portal prenosi izjave nekih ispitanika, poput one da je jedan ispitanik previše uložio sebe u tekući posao, a premalo u svoj profesionalni razvoj i edukaciju kako bih konkurirao za bolje radno mjesto.

“Nisam iskoristila sva svoja znanja, vještine i osobnost, na način na koji sam mogla“, kaže jedna ispitanica, a jedan od ispitanika kaže kako nije prepoznao na vrijeme kada naći drugu poziciju u većoj tvrtki.

Za 29 posto ispitanika najveća greška u karijeri vezana je uz međuljudske odnose. Tako neki u komentarima navode da su imali “preveliko povjerenje u kolege”, a greška jednog ispitanika bila je “kontinuirano pokrivanje kolega koji ne odrađuju svoj posao”.

Svega 16 posto ispitanika navodi da je njihova najveća greška u karijeri bila vezana uz financije.

“Bankrotirao sam otvaranjem firme”, kaže jedan ispitanik, dok drugi navodi – “nisam znao upravljati financijama niti me je itko u životu to naučio, osim sam sebe na kraju”.

Ispitanici kao grešku navode i “kredit u švicarcima” te izbor “nekonkurentnog zanimanja”.

Za 12 posto ispitanika najveća greška u karijeri je nešto drugo, a u najvećoj mjeri navode ostanak u Hrvatskoj te previše bivših poslova ili predugo ostajanje na jednom radnom mjestu.

(Hina)

Tagovi: karijera, MojPosao,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE