Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Moon primio na dar iz Pjongjanga dva psa pasmine pungsan

Pjongjang je darovao i tri kilograma hrane za pse kako bi im "olakšao prilagodbu", dodaje ured južnokorejskog predsjednika ...

Objavljeno 01.10.2018
Alan Srčnik

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in primio je na dar iz Pjongjanga dva psa poznate sjevernokorejske pasmine pungsan, priopćio je u nedjelju Seul, što je još jedan znak popuštanja napetosti u odnosima dviju Koreja koje se primjećuje od početka godine.

Ured južnokorejskog predsjednika dodaje u priopćenju da je Pjongjang darovao Seulu pse u prigodi međukorejskog summita održanog prošlog tjedna te da ih je Južna Koreja primila u četvrtak.

Životinje kojima je oko godinu dana, predane su u pograničnom selu Panmunjomu, u demilitariziranoj zoni. Pjongjang je darovao i tri kilograma hrane za pse kako bi im “olakšao prilagodbu”, dodaje ured južnokorejskog predsjednika.

Psi pasmine pungsan – lovački psi guste svijetlo žućkaste dlake i smeđih očiju – vjerni su i pametni. U Sjevernoj Koreji ih smatraju nacionalnim blagom.

Moon je prošli tjedan posjetio Pjongjang gdje je sa sjevernokorejskim kolegom Kim Jong-unom sudjelovao na trećem susretu na vrhu od travnja.

(Hina)

Tagovi: južna koreja, moon, pungsan, sjeverna koreja,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE