Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Most predstavio kandidata za gradonačelnika Petrinje

“Nemam plan B. Nemam rezervnu opciju. Jednostavno ŽELIM ŽIVJETI U PETRINJI!"

Objavljeno 10.04.2021
Darija Kovačić

Danas je u Petrinji predstavljen kandidat Mosta za gradonačelnika grada Petrinje, Robert Groza.

Saborski zastupnik Nikola Grmoja najavio je kandidata rekavši da ima čast predstaviti čovjeka takvog kalibra za gradonačelnika.

“Osoba koja ima 16 godina iskustva u javnom i privatnom sektoru, koja zna raditi i komunicirati s ljudima. Groza je sve sto treba imati jedan gradonačelnik bez mrlje u svojoj karijeri”, rekao je Grmoja.

Robert Groza, profesor je hrvatskog jezika i književnosti, a u prosvjeti je cijeli svoj radni vijek. Radio je u nekoliko petrinjskih osnovnih škola kao učitelj hrvatskog jezika, te kao vanjski suradnik i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i na Učiteljskom fakultetu u Petrinji, a 2014. glasovima radnih kolega te glasovima roditelja izabran je za ravnatelja I. OŠ Petrinja. U politiku se uključio godinama kasnije kad je želio pomoći zajednici i gradu u kojem živi i radi.

Istovremeno s radom u prosvjeti pokrenuo je i vlastiti posao. Vlasnik je informatičke firme koja posluje od 2005. godine i trenutno imaju 7 zaposlenih.

Cijelu svoju karijeru radi i u javnom i u privatnom sektoru. Upoznat je s prednostima i manama i jednog i drugog te zna kako ih najbolje povezati i iskoristiti. Upravo zato i smatra da ima dovoljno iskustva, potrebne vještine i znanja te komunikacijske sposobnosti koje su potrebne da bi se vodio jedan grad kao što je Petrinja.

“Svima koji živimo u ovom gradu ne treba opisivati stanje i situaciju u kojoj se nalazimo. Isto tako, svi mi znamo kako smo živjeli ovdje i prije potresa koji nas je pogodio 29. prosinca i koji je samo dodatno razotkrio sve probleme koji su se godinama gomilali. Svi se vozite po Petrinji i okolici i znate u kakvom su stanju naše ceste bile i prije potresa. Aglomeraciju više nitko i ne spominje. Skele na kojima nitko ne radi postale su zaštitni znak Petrinje”, rekao je Groza.

Istaknuo je kako zadnjih 30tak godina, a pogotovo pred izbore, slušamo razna predizborna obećanja. Uvijek isti ljudi, iste stranke i… ista obećanja. Stotine milijuna kuna koje su došle ili će doći u naš grad.

“Radit ću najbolje što znam i umijem za svoj grad i sve nas koji živimo ovdje. Sve svoje vještine, sposobnosti i znanja podredit ću razvoju grada, saniranju posljedica potresa i normalizaciji života. I drugo, što je osobito važno za Petrinju, stavit ću javni interes ljudi i grada ispred privatnih interesa. Neopterećen sam interesnim skupinama i stranačkim zahtjevima te mogu raditi onako kako mislim da je u najboljem interesu svih nas.  Mogu slobodno raditi na tome da Petrinju opet promoviramo kao grad kulture i učitelja. Kao grad sporta. Grad mladih i zabave. Grad poduzetnika i poljoprivrednika”, rekao je.

Istaknuo je kako se kandidirao jer je Petrinja njegov grad, grad u kojem živi, radi.

“Nemam plan B. Nemam rezervnu opciju. Jednostavno ŽELIM ŽIVJETI U PETRINJI! Mislim da se za to sve treba boriti i pozivam sve one koji misle kao i ja da mi se jave i pridruže”, zaključio je Groza.

Foto: Most

Tagovi: gradonačelnik, groza robert, izbori, kandidat, most, petrinja,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE