Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Most upozorava da političari putuju na račun HNS-a u Rusiju protuzakonito

Iz Mosta su HNS-u postavili pitanje cijene putovanja, imena političara i dužnosnika koji će s HNS-om putovati u Rusiju i kriterija po kojem su odabrani, no HNS nije odgovorio

Objavljeno 14.06.2018
msilac

Čelnici Mosta nezavisnih lista u četvrtak su na konferenciji za novinare u Zračnoj luci “Franjo Tuđman” upozorili na protuzakonito korištenje povlastica pri putovanju političara i dužnosnika na Svjetsko prvenstvo kao gostiju Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), jer Zakon o sprječavanju sukoba interesa govori da vrijednost poklona koji primaju državni dužnosnici ne smije prijeći 500 kuna.

Iz Mosta su HNS-u postavili pitanje cijene putovanja, imena političara i dužnosnika koji će s HNS-om putovati u Rusiju i kriterija po kojem su odabrani, no HNS nije odgovorio.

“I dalje ćemo inzistirati na odgovorima jer smatramo da nogomet nije privatni već javni interes i da javnost mora dobiti odgovore je li politička elita radila za porezne obveznike ili za one koji su se na nogometu očito nelegalno obogatili i cijeli taj sport premrežili svojim poslušnicima”, izjavio je Marko Sladoljev.

Miro Bulj osvrnuo se na to što su brojni političari godinama na račun HNS-a odlazili na skupa putovanja, a zauzvrat su prikrivali nelegalne rabote u sportu.

“Kod njih sve funkcionira po principu ‘ruka ruku mije’. Izlika koju je HNS do sada nudio, kako se tražene informacije ne mogu dostaviti zbog zaštite osobnih i poslovnih podataka, nikako ne stoji. To je jasno kršenje zakona i ako nam ne odgovore u najkraćem mogućem roku tražit ćemo te podatke od nadležnih institucija”, poručio je Bulj.

Nikola Grmoja je ustvrdio kako bi bilo pogrešno prešutjeti pomoć koju su nepravomoćno osuđeni Zdravko Mamić i njegova korupcijska mreža svih ovih godina dobivali od politike i političara.

“Baš kao ni Ivica Todorić, on svoje carstvo nije izgradio na sposobnosti, već na pomoći mnogih iz političkog establišmenta. I jedan i drugi bi im se kasnije odužili financijski, uslugama, poslovima ili nekad samo malim znakom pažnje, poput putovanja na utakmice reprezentacije. Most će i dalje inzistirati da se rasvijetli što se sve događalo iza kulisa”, rekao je Nikola Grmoja.

Hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu želimo sve najbolje, da se vrate kao prvaci i da u zračnu luku dolazimo zbog slavlja, a ne potencijalnih kriminalnih djela, poručili su Mostovci.

(Hina)

Tagovi: hns, most nl, sp18,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE