Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Mostovci u Petrinji o trenutnoj situaciji na Banovini

Kandidati Mosta za Sisačko-moslovačku županiju i Petrinju, Luca Gašpar Šako i Robert Groza: „Stanovnici Banovine, četiri mjeseca od potresa, nemaju elementarne uvjete za život“

Objavljeno 04.05.2021
Darija Kovačić

Na današnjoj konferenciji za novinare u Petrinji, Mostovci su upozorili na situaciju na Banovini, istaknuvši da se ni četiri mjeseca nakon potresa ništa nije napravilo. Kandidatkinja Mosta za županicu Sisačko-moslovačke županije Luca Gašpar Šako, Robert Groza, kandidat za gradonačelnika Petrinje, izložili su što bi pod hitno trebalo napraviti, a podržao ih je saborski zastupnik Nikola Grmoja.

Luca Gašpar Šako je istaknula da su prošli mjeseci od potresa, ali nema pomaka koji bi građani stradalih gradova osjetili.

„Nema komunikacije s građanima, još uvijek nema jasnih uputa niti procedure kako bi građani znali koja su njihova prava i obveze za uklanjanje objekata, a o realizaciji zbrinjavanja u nove objekte, nema niti spomena. Nažalost, stanovnici još uvijek nemaju pitku niti tekuću vodu bez obzira na naše apele da se voda osigura. Oni na žalost još uvijek grade kontejnerska naselja iako bi to trebalo biti zadnja opcija za građane“, rekla je Gašpar Šako.

Naglasila je kako bi trebalo pod hitno ukloniti objekte koji su opasni i prijete stanovnicima, a u roku mjesec dana riješiti jednu po jednu četvrt.

„Bitno je angažirati stručne, a ne podobne! Zato smatram da treba ponuditi pomoć koju nam nude izvana, kako bi se sanirali postojeći i izgradili novi objekti kvalitetno, stručno i brzo. U roku 6 mjeseci bi se većina građana mogla stambeno zbrinuti, a u roku godine dana može se većina javnih ustanova, posebno škola, osposobiti i vratiti u funkciju“, rekla je Šako.

Robert Groza osvrnuo se na stanje u gradu Petrinji, istaknuvši da je u gradu trenutno najgore što je prometna infrastruktura u kolapsu.

„Obnova stoji, rušenje privatnih objekata nije krenulo. Nema još uvijek sigurnih koridora za prolazak gradom. Ljudi još nemaju elementarnih uvjeta za život. Za to vrijeme se gradski stožer i nacionalni stožer međusobno optužuju i prebacuju odgovornost jedni na druge. Molim još jednom i jedne  druge da međusobne razlike stave na stranu zbog dobrobiti građana i našeg grada!“, rekao je Robert Groza.

Foto: Most

Tagovi: Luca Gašpar Šako, most, nikola grmoja, petrinja, robert groza,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE