Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Mrsić kritizira predsjednicu jer je pregled obavila u privatnoj umjesto u javnoj zdravstvenoj ustanovi

Postavlja se pitanje zašto nije koristila usluge javnog zdravstva i tko je platio pregled, ali i zašto ne vjeruje javnim zdravstvenim ustanovama, ističe Mrsić

Objavljeno 18.02.2019
Tamara Lemajić

Saborski zastupnik i predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić kritizirao je u ponedjeljak na svome facebook profilu predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović jer je prošloga tjedna obavila preventivan pregled u privatnoj klinici u Svetoj Nedjelji umjesto u nekoj od javnih zdravstvenih ustanova.

Medijima je potvrđena informacija da je Grabar- Kitarović sredinom siječnja dva puta bila na infuziji u Kliničkom bolničkom centru Sestre Milosrdnice, a prošloga petka obavila je preventivan pregled u privatnoj poliklinici u Svetoj Nedjelji.

Komentirajući putem objave na facebooku njezin pregled u privatnoj poliklinici, Mrsić se zapitao kakvu poruku predsjednica šalje građanima kada je “umjesto neke od naših bolnica za preventivni pregled izabrala privatnu polikliniku”.

Postavlja se pitanje zašto nije koristila usluge javnog zdravstva i tko je platio pregled, ali i zašto ne vjeruje javnim zdravstvenim ustanovama, ističe Mrsić.

“Prevencija je važna i premalo žena se odaziva na mamografiju. Tu je predsjednica Republike u pravu, ali je umjesto neke od naših bolnica za preventivni pregled izabrala privatnu polikliniku””, kaže Mrsić.

Time je, smatra čelnik Demokrata, građanima poručila kako će se oni koji imaju novaca ili važnu poziciju u društvu liječiti po privatnim klinikama, a ostali su osuđeni na beskonačne liste čekanja.

(Hina)

Tagovi: kolinda grabar kitarović, mirando mrsić, pregled, privatna poliklinika,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE