Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

MUP: Proteklog vikenda na hrvatskim cestama zabilježeno gotovo 4600 prometnih prekršaja

Zabilježena su i 467 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 194 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, izvijestio je MUP.

Objavljeno 05.11.2018
Marko Leskovar

Tijekom proteklog vikenda policija je diljem Hrvatske pojačano kontrolirala promet i utvrdila ukupno 4588 prekršaja, od čega preko 1800 prekoračenja dopuštene brzine, izvijestio je u ponedjeljak MUP.

Policija je izvijestila da “nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja”, posebice tzv. četiri glavne ubojice u prometu – alkohola, prekomjerne brzine, nekorištenja sigurnosnih pojaseva i uporabe mobitela u vožnji. Njihove aktivnosti, dodaju, posebno su bile usmjerene prema ponavljačima teških prekršaja u prometu tzv. recidivistima.

U akciju je, ističu, bio uključen maksimalan raspoloživ broj policajaca, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti i nadzor brzine, testeri za droge i drugo.

Policija je zabilježila 1820 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveću prekoračenu brzinu izmjerili su brodsko-posavski policajci – 221 kilometara na sat.

Tijekom pojačanog nadzora prometa zabilježena su 482 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 3,4 promila zabilježena je PU koprivničko – križevačkoj.

Tagovi: MUP, policija, prekršaji,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE