Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Musliman u Indiji linčovan zbog sumnje da je krijumčario krave

Gomila je na sjeverozapadu Indije nasmrt pretukla 28-godišnjeg muslimana, a četvorica od pet osumnjičenih identificirani.

Objavljeno 21.07.2018
Antonela Verković

Kod nas se zbog ove vrste kriminala ne bi radila baš tolika ”frka” – dok je u Indiji to svetinja. Mjere su rigorozne…

Gomila je na sjeverozapadu Indije nasmrt pretukla 28-godišnjeg muslimana zbog sumnje da je krijumčario krave, priopćila je indijska policija u subotu.

Seljani u okrugu Alwar u državi Radžastan presreli su dvojicu muškaraca koji su u petak navečer pješice vodili krave i prebila ih štapovima.

“Policija je došla na mjesto incidenta i zatekla žrtvu, Akbara Kana, kako leži u blatu teško ranjen. Drugi je muškarac uspio pobjeći. Khan je pdlegao ozljedama na putu do bolnice”, rekao je dužnosnik policije Anil Beniwal.

“Još se ne zna jesu li krijumčarili krave. Identificirali smo četvoricu od pet osumnjičenih za napad i uskoro ćemo ih uhititi”, dodao je.

Posljednjih mjeseci radikalne hinduističke skupine vode kapanje i osvetničke pohode protiv muslimana i pripadnika niže kaste Dalite zbog klanja krava i konzumiranja govedine.

Indijska hinduistička većina krave smatra svetim i zabranjeno ih je klati u nekoliko indijskih država, uključujući Radžastan.

(Hina)

Tagovi: indija, krijumčarenje krava, muslimani,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE