Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Muzej hrvatskog vatrogastva postavio izložbu “Minuta nakon potresa”

U Muzeju su uz fotografije postavljeni informativni plakati, ali i odore i oprema koju su vatrogasci koristili na intervencijama.

Objavljeno 30.01.2021
Darija Kovačić

Muzej hrvatskog vatrogastva uspješno je sudjelovao u ovogodišnjoj digitalnoj Noći muzeja. Umjesto na već poznatoj adresi (Trenkova 44 u Varaždinu), posjetitelji su program pregledali na službenim web stranicama Muzeja (www.mhv.hr) i na Facebook stranici Muzeja hrvatskog vatrogastva. Program se mogao pogledati od 18:00 sati u petak 29. siječnja 2020. godine.

Za sve ljubitelje Muzeja hrvatskog vatrogastva pripremljena je izložba fotografija stalnog postava Muzeja. Kroz fotografije autora Nevena Petrovića, posjetitelji se mogu upoznati s postavom koji priča priču o razvoju hrvatskog vatrogastva.

“Tematsku izložbu za Noć muzeja, pod nazivom “Minuta nakon potresa”, ove smo godine posvetili djelovanju vatrogasaca prilikom potresa u Zagrebu i Sisačko-moslavačkoj županiji. Ime smo izabrali jer su vatrogasci već minutu nakon potresa dobili dojave za intervencije kod spašavanja osoba, gašenja požara i uklanjanja drugih opasnosti koje je izazvao potres. Kroz izabrane 64 fotografije posjetitelji mogu vidjeti što su sve vatrogasci radili nakon zagrebačkog i potresa na području Sisačko-moslavačke županije”, kažu iz Muzeja.

Ova izložba nije postavljena samo u virtualnom okruženju. U Muzeju su uz fotografije postavljeni informativni plakati, ali i odore i oprema koju su vatrogasci koristili na intervencijama. Za potrebe izložbe vatrogasci JVP Grada Varaždina su simulirali podupiranje na dijelu stropa u izložbenoj galeriji.

Sve ove predmete vezane uz angažman vatrogasaca na potresom pogođenom području moći ćete pogledati u Muzeju od početka veljače, u radnom vremenu Muzeja te u drugim terminima prema prethodnoj najavi.

Izložbu fotografija pogledajte na: https://mhv.hr/minuta-nakon-potresa/

“Iako u drugačijim okolnostima, Muzej hrvatskog vatrogastva je predstavio bogat program u Noći muzeja te izložbom “Minuta nakon potresa” prikazao rad vatrogasaca na sanaciji ovih prirodnih nepogoda. Zahvaljujemo svim zaljubljenicima u vatrogastvo koji nas prate i u virtualnom okruženju”, zaključili su Muzeja hrvatskog vatrogastva.

Tagovi: izložba, muzej hrvatskog vatrogastva, Noć muzeja, potres,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE