Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Muzej hrvatskog vatrogastva u digitalnoj Noći muzeja

Program MHV se može pogledati u Noći muzeja, u petak 29. siječnja 2021. od 18 sati.

Objavljeno 28.01.2021
Darija Kovačić

Muzej hrvatskog vatrogastva (MHV) prilagođava svoje djelovanje u Noći muzeja novim uvjetima rada kao što se vatrogasci moraju prilagoditi svim situacijama na terenu. Iako Muzej hrvatskog vatrogastva neće otvoriti vrata za posjetitelje u samoj Noći muzeja, muzejski program se seli u digitalnu sferu.

Umjesto na već poznatoj adresi Trenkova 44 u Varaždinu, posjete su moguće na službenim internetskim stranicama Muzeja hrvatskog vatrogastva – www.mhv.hr. Program MHV se može pogledati u Noći muzeja, u petak 29. siječnja 2021. od 18 sati.

Za sve ljubitelje Muzeja hrvatskog vatrogastva, i one koji će to tek postati, pripremljena je izložba fotografija stalnog postava Muzeja dok je tematska izložba za Noć muzeja, pod nazivom “Minuta nakon potresa”, ove godine posvećena djelovanju vatrogasaca prilikom potresa u Zagrebu i Sisačko-moslavačkoj županiji. Ime je odabrano jer su vatrogasci već minutu nakon potresa dobili dojave za intervencije kod spašavanja osoba, gašenja požara i uklanjanja drugih opasnosti koje je izazvao potres. Kroz izabrane fotografije može se pogledati što su sve vatrogasci radili nakon zagrebačkog i potresa na području Sisačko-moslavačke županije.

Ova izložba nije postavljena samo u virtualnom okruženju. U Muzeju su uz fotografije postavljeni informativni plakati, ali i odore i oprema koju su vatrogasci koristili na intervencijama. Sve ove predmete vezane uz angažman vatrogasaca na potresom pogođenom području moći će se pogledati u Muzeju od početka veljače 2021., u radnom vremenu Muzeja.

“Pozivamo Vas da pogledate naše foto izložbe i naučite nešto više o angažmanu vatrogasca u slučaju potresa, o opremi koju koriste te o načinima na koje pomažu građanima i kad ne sudjeluju na intervencijama. I poželite da nikad više ne proživimo minutu nakon potresa”, poručili su iz Muzeja.

Foto: Muzej hrvatskog vatrogastva

Tagovi: izložba, muzej hrvatskog vatrogastva, Noć muzeja, vatrogasci, vurtualno okruženje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE