Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Muževi stresniji od djece?

Mame su se požalile da im njihovi muževi djeluju više kao 'velika djeca' nego ravnopravni partner

Objavljeno 29.04.2019
Lucija Tokić

Mnoge mame smatraju svoje muževe stresnijima od djece, otkrila  su nova istraživanja. Prema studiji koju je objavio portal  Today US , zapanjujućih 46 posto majki priznalo je da su njihovi muževi veći izvor stresa od djece.

Istraživanje je obuhvatilo 7000 Amerikanki koje su izvijestile da je njihova prosječna razina stresa bila 8,5 od deset. Dok muževi svakako pridonose kaosu, majke su također izjavile da su svakodnevne obveze, roditeljstvo i posao također veliki izvori stresa.

“Sedmogodišnjak će biti 7-godišnjak. No, 35-godišnjak koji se ponaša kao 7-godišnjak je stresniji, jer bi trebao znati  više od jednog sedmogodišnjaka”, rekla je jedna od ispitanica.

Mame su se požalile da im očevi njihove djece često djeluju više kao ‘velika djeca’ nego ravnopravni partneri.

“Iako imam predanog supružnika, još uvijek osjećam da je pritisak na mene da sve obavim. Radim onoliko sati koliko i moj muž, ali ipak su na meni sve obveze vezane uz obitelj “, rekla je majka koja je htjela ostati anonimna.

Prema istraživanju, u kontekstu stresa koje majke doživljavaju, najugroženije su samohrane majke. Njihova razina stresa je vrlo zabrinjavajuća i na višem je stupnju u odnosu na majke koje su u braku.

foto: Pixabay (ilustracija)

 

 

 

Tagovi: majka, muževi, stres,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE