Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Na jelovniku za čelnike G7 lokalni specijaliteti

Od deserta, na jelovniku su bili i listovi javora na francuskom briošu sa sladoledom i malinama

Objavljeno 11.06.2018
Alan Srčnik

Čelnici zemalja skupine G7, okupljeni na summitu u Kanadi, počastili su se u petak u Black Bear Coattageu večerom koja je uključivala i neke lokalne specijalitete poput prepeličjih jaja, pačjih prsa, paprikaša s pirom, a mogli su probati i lišaj poznat kao jelenja mahovina, javlja u subotu dpa.

Kanadski premijer Justin Trudeau trebao bi tijekom summita svoje goste počastiti s tri svečana obroka, a prevladavat će lokalni specijaliteti iz Quebeca.

Na svečanom ručku u petak šefovi sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta mogli su probati arktički marinirani losos s rododendronom, salatom od heljde s crvenim jabukama, rabarbarom i borovim iglicama. Potom su prešli na teletinu i poslasticu od sibirskih (kamčatskih) borovnica i cedrovih oraščića sa šafranom i crème anglaise.

Od deserta, na jelovniku su bili i listovi javora na francuskom briošu sa sladoledom i malinama.

Ručak u subotu ponudit će hladnu jugu od rajčica s lavandom, salatu od cikle, klupske sendviče, uštipke sa sirom i jajima od prepelica i tiramisu.

Uz jela će se servirati vina iz kanadskih regija Nove Škotske, Ontarija i Britanske Kolumbije.

(Hina)

Tagovi: banket, g7, hrana,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE