Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Na meti lopova traktori, čak i neispravni

Policija je upozorila na novi modalitet kriminala na bjelovarskom području, a riječ je o krađi traktora od samaca, odnosno osoba starije životne dobi

Objavljeno 08.03.2019
Lucija Tokić

Bjelovarska policija upozorila je u petak na novi modalitet kriminala na tom području, a riječ je o krađi traktora od samaca, odnosno osoba starije životne dobi.

Policija je od 15. veljače do 3. ožujka evidentirala dva kaznena djela krađe i jedno prevare gdje su počinitelji vlasnicima otuđili traktore. No, provedenim kriminalističkim istraživanjima pronađeni su i vraćeni vlasnicima.

“U jednom slučaju je upravo pravovremena reakcija susjeda od oštećenoga iz jednog sela u okolici Nove Rače bitno doprinijela da su policijski službenici utvrdili identitet počinitelja i poduzeli sve radnje da se traktor vrati vlasniku. U dva slučaja neispravni traktori su bili vučeni osobnim automobilom što je uočila nekolicina mještana, ali policijske postaje nisu zaprimile niti jednu dojavu o tome. Slični slučajevi evidentirani su i na području Policijske postaje Grubišno Polje”, navodi bjelovarska policija.

Napominju i da su oštećenici osobe koje su često samci ili starije životne dobi što počiniteljima olakšava krađu.

“Vrlo je važno razvijati dobrosusjedske odnose koji mogu pomoći u sprječavanju ovog načina počinjenja kaznenih djela. Zlatno pravilo je ‘dobar susjed – sigurna imovina’. Susjedi koji poznaju susjedove navike i namjere paze kako na svoju tako i na susjedovu imovinu i u slučaju sumnjivih pojava zovu policiju ili se interesiraju što se događa”, pojašnjavaju u policiji.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: bjelovar, krađa, lopovi, policija, traktori,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE