Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Na riječkom Korzu organiziran informativni punkt povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Policijski službenici Odjela prevencije redovito educiraju učenike o opasnostima i posljedicama svih vrsta ovisnosti, naročito zlouporabe alkohola i droge

Objavljeno 25.11.2020
Ivona Amidžić

Svake godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Povodom toga su policijski službenici Odjela prevencije PU primorsko-goranske jučer, 24. studenoga, organizirali informativni punkt na Korzu u Rijeci s ciljem informiranja i educiranja građana i mladih o problematici ovisnosti.

Policijski službenici Nives Kajfeš Grčko i Toni Stanić iz Odjela prevencije su uz savjete građanima dijelili i prigodne brošure sa informacijama o štetnosti svih oblika ovisnosti. Građanima i mladima ovom prilikom podijeljeno je 70 letaka i brošura o prevenciji ovisnosti,  kao i prigodni privjesci i magneti, a vozačima podijeljeni su i letci sa savjetom da ne konzumiraju alkohol ako voze.

Kroz preventivne projekte namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola „Zajedno više možemo“ i „Zdrav za 5“ policijski službenici redovito educiraju učenike o opasnostima i posljedicama svih vrsta ovisnosti, naročito zlouporabe alkohola i droge.

Zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19, trenutačno nije moguć izravan dolazak policijskih službenika u prostorije škola te se policijski službenici Odjela prevencije nastoje približiti građanima davanjem savjeta na informativnim punktevima ili online predavanjima učenicima.

Svi zainteresirani građani koji žele dobiti korisne informacije i savjete o ovoj problematici imat će tu priliku već 2. prosinca na Jadranskom trgu u Rijeci gdje će policijski službenici opet organizirati info punkt prevencije.

foto: PU primorsko-goranska

Tagovi: informativni punkt, mjesec borbe protiv ovisnosti, ovisnost, policija, riječki korzo, Rijeka,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE