Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Na SuperUho festivalu nastupit će i pioniri shoegazea britanski Ride

Britanska četvorka Ride pripada među začetnike i najvažnije predstavnike shoegazea, a nihov prvi album "Nowhere" postao je 1990. godine najtiražnijim shoegaze albumom

Objavljeno 11.06.2018
Alan Srčnik

Na petom izdanju SuperUho festivala, koji će se održati u Primoštenu od 6. do 8. kolovoza, nastupit će i britanski Ride, kanadski Pick A Piper i Harvo Jay iz Osijeka, najavio je organizator festivala agencija Žedno Uho.

Britanska četvorka Ride pripada među začetnike i najvažnije predstavnike shoegazea, a nihov prvi album “Nowhere” postao je 1990. godine najtiražnijim shoegaze albumom.

Iako su i iduća dva albuma polučila komercijalni uspjeh, kritika im je zamjerila kreativne podbačaje, a u grupi su izbile trzavice koje su dovele do raspada benda. No, prije godinu dana Ride su objavili svoj povratnički album, koji je naišao na odobravanje kritike i publike.

Uz njih, U Primošten dolaze Pick A Piper, projekt multiinstrumentalista Brada Webera, najpoznatijeg kao bubnjara Cariboua, te mladi osječki bend Harvo Jay koji su nedavno u Zagrebu bili predgrupa Wolf Paradeu.

Time je zaokružen sastav izvođača na ovogodišnjem SuperUho festivalu, na kojem će nastupiti i najpoznatiji gay rock bend na svijetu, koji uspijeva pomiriti punk s hard rockom, heavy metalom i glam-rockom, norveški Turbonegro, teksaški post-hardcore velikani Trail of Dead, doom metal prog rock prvaci iz Arkansasa Pallbearer, indie-punk-dance bend iz Sacramenta Chk Chk Chk (!!!), američko-engleska četvorka koja svira spoj gospela, soula i post punka Algiers, američki glazbenik i performer koji kombinira punk s eksperimentalnim elektronskim zvukom John Maus, instrumentalni psihodelični rock bend iz San Diega Earthless, eksperimentalni lo-fi pop punk dvojac iz Los Angelesa No Age i dr.

(Hina)

Tagovi: gay, superuho,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE